A hét végi box office adatokból kiderül, hogy – ahogy az sejthető volt, – az Avatar tarolt, azonban közel sem akkorát, mint azt várták. Az elemzők szerint ennek fő oka a pénteki ítéletidő, ami a legtöbb amerikai nézőt inkább otthon tartotta, mintsem a mozik felé irányította.

neytiri_sully

Az Egyesült Államokban az első hétvégén 73 millió dolláros bevételt könyvelhetett el James Cameron filmje, ami 4 millióval kevesebb, mint a 2 évvel ezelőtt bemutatott, Will Smith nevével fémjelzett Legenda vagyok (I am a Legend), megelőzi viszont a Gyűrűk Ura: A király visszatér (The Lord of the Rings: The Return of the King) 72 milliós indulását. Összességében a film már valószínűleg kitermelte gyártási költségeit, az Egyesült Államokon kívül összesen 159.2 millió dollárt hozott, ami így összesen 232.2 millió dollárt jelent.

Közben James Cameron arra biztatta az embereket, hogy minél többen nézzék meg a filmet, mert az ad esélyt a folytatásra: „Az mindenképp előfordulhat, hogy egy sorozat első darabja, de biztosat még nem mondhatok. Még két filmnyi történet van a fejemben. De ha keresünk vele egy kis pénzt… akkor biztosan folytatjuk.”

]]>