Nemsokára elér a hazai mozikba Guy Ritchie Sherlock Holmes filmje Robert Downey Jr. főszereplésével, addig is itt egy sokkal érdekesebb SF kötet a spanyol Rafael Maríntól, a Sherlock Holmes és az Einstein-gyár.

Sherlock Holmes, a világhírű detektív kilép Sir Arthur Conan Doyle klasszikus krimijeinek lapjairól, hogy közös nyomozásba kezdjen a gyermek Charlie Chaplinnel egy világméretű összeesküvés után. Ördögi terv bontakozik ki előttük egy titokzatos szekta mesterkedéseiről, amely a zsenik rémuralmának korát hozhatja az emberiségre.
A spanyol szerző formabontó sikerkönyvében kitalált és valóban létezett személyek együtt alakítják civilizációnk titkos történelmét. Egy nehezen besorolható mű a szépirodalom és a lektűr határán, amely egyaránt él a humor és a feszültségteremtés eszközeivel, hogy maradandó élményt nyújtson az átlagkönyvekbe belefásult olvasóknak.
Rafael Marín: Sherlock Holmes és az Einstein-gyár Eredeti cím: Elemental, querido Chaplin Sorozat: Metropolis Könyvek Fordító: Horváth Hermina Oldalszám: 224 oldal ISBN/EAN: 9789639828308 Bruttó fogyasztói ár: 2670.- Ft Vedd meg karácsonyra a kiadótól 20% kedvezménnyel, 2136 Ft-ért a Galaktika boltban!