Talán nem nagy meglepetés, de a Sci Fi Channel most hivatalosan ismegerősítette: folytatódik a Battlestar Galactica sorozatuk is, ígyelkészülhet a harmadik szezon is.

A "Sci Fi Friday" a Sci Fi Channel legnézettebb programja – ebben aműsorsávban mutatják be ugyanis minden péntek este a három legnézettebbsorozatuk újabb epizódjait. A Stargate SG-1, a Stargate Atlantis és aBattlestar Galactica folytatódik itt – a legtöbb nézőt pedig aBattlestar Galactica vonzza.
A Csillagkapu sorozatok meghosszabbítását követően számítani lehetettennek meghosszabbítására is – a csatorna pedig nem is okozott csalódásta rajongóknak. Bár a második szezon nem túl jelentős mértékben ugyan,de veszített a nézettségéből, azért még így is épp elég ember választjaezt péntek esténként.
Egyelőre sajnos nem tudni, hogy pontosan hány epizódot is rendeltek mega sorozatból – az első szezon 13 epizódos volt, a második szezon (melyjanuárban folytatódik) már 20 epizódos lesz. Mindenesetre a Csillagkapuújabb szezonjaiból is 20 epizódot rendeltek, így valószínűsíthető, hogya Battlestar Galactica esetében is így tettek. Az immáron bizonyos, hogy ezzel a megrendeléssel az új sorozatnaknagyobb lesz a műsorideje, mint az eredeti Battlestar Galacticanak. Kapcsolódó:
Anti-Trek: Battlestar Galactica (Miyazaki Jun írása)
BSG képgaléria az SFportalon
BSG fórum az SFportalon
]]>