Mint a tegnapi nap folyamán beszámoltunk róla, nem Peter Jackson fogja rendezni A hobbit filmet – a film készítési jogait birtokló New Line Cinema más stábot akar felbérelni egy másik rendező vezényletével. Az MGM viszont szívesebben látná A Gyűrűk Ura trilógiát sikerre vivő filmest a munkálatok élén. 

Mint Peter Jackson és Fran Walsh rajongóknak küldött leveléből kiderült, a New Line Cinemaval szemben fennálló perük lezárultáig nem szeretnének belevágni A hobbit megfilmesítésébe – a stúdió viszont új rendezőt akar találni, a filmjogok egyre szűkösebb határideje miatt.

Hogy miért lehet beleszólása az MGM-nek a New Line Cinema elképzeléseibe? Mert az MGM birtokolja A hobbit terjesztési jogait.  Néhány hónappal ezelőtt az MGM tárgyalásokat is kezdett Jacksonnal az új filmről, és az akkori közleményeik szerint igen elkötelezetteknek tűntek a rendezővel való együttműködés kapcsán.

A Variety-nek adott rövid válaszban az MGM képviselője annyit mondott – reagálva Jackson levelére -, hogy az ügy még nincs lezárva, látnak reményt arra, hogy mégis együtt tudnak működni az új-zélandi filmessel.

]]>