A szombati napon a legtöbb érdeklődőt valószínűleg Adrian Paul és Mira Furlan fellépése vonzotta, ezeket én is megnéztem. (Aki viszont lemaradt, annak még vasárnap is volt esélye, hogy lássa őket, találkozzon velük, és autogramot kérjen tőlük.)
  A 639. baba című filmet is megnéztem. Ez Dési András György és Móray Gábor kb. 15 perces alkotása, ami melleseleg remekül sikerült. Ha magyar SF filmről van szó, valahogy mindeképpen azt várná az ember, hogy egy kicsit azért biztos béna lesz, de ebben a filmben nagyon jók voltak a trükkök, és minden egészen profin volt megcsinálva. A film után még volt egy kis beszélgetés is az alkotókkal és a két színész, Murányi Tünde és Scherer Péter is eljött.
  Sokan dedikáltattak Ian Watson-nal és Harry Harrison-nal is. Ian előadást is tartott a mesterséges intelligenciáról. (Erről szintén lemaradtam, de később még beszélgettem vele.) Rendkívül vicces kis ember, folyamatosan poénkodik, és az emberek imádják hallgatni. Persze Roberto is megéri a pénzét. Ian-nél már csak Harry-t hallgatták többet a jelenlévők. Ő elég sokat élt már ahhoz, hogy bőven legyen mesélnivalója, és mesélgetett is szívesen mindenkinek.
  Bemutatták Füle Zoltán filmjét, a Sötét oldal 2-t is, ami egy SW rajongói film. Erről igazából nem tudok véleményt mondani, mivel nem ismerem az első részt, meg ebből is csak nagyon keveset láttam, de abban azért voltak jó poénok. (Ráadásul én úgy mondom ezt, hogy még csak SW rajongó sem vagyok.)
  Ha már a rajongásnál tartunk, megemlíteném, hogy én nem néztem a Hegylakó sorozatot, és Adrian Paul filmjeit se láttam, és nem ezek miatt voltam kíváncsi rá. Ámde mivel ilyen aranyos volt, ha legközelebb megy majd valahol a sorozat, akkor esetleg megnézek majd egy epizódot vagy valami filmet, amiben szerepelt. (A Hegylakó filmek közül nekem csak az első kettő teszett, a harmadikat kiábrándítónak találtam, a negyediket pedig meg sem néztem.)
  Több filmvetítésen nem is vettem részt, pedig még BSG is volt. A külföldi vendégek Star Wars rajongókat is vonzottak szép számmal, de mint már mondtam, a programnak ez a része engem nem vonzott. Könyvvásár is volt mindkét napon, lehetett kapni még pólókat és egyebeket is, és sok íróval lehetett dedikáltatni.
   Rengeteg emberrel találkoztam, jókat beszélgettünk, és annak is örültem, hogy többen mondták, olvassák a blogomat. (Köszi érte mindannyiótoknak! Ezúton küldök minden egyes olvasómnak egy sugárzó, már-már rádióaktív Ilona-féle mosolyt!!)
  Sajnos a menetrenddel voltak gondok, mivel legtöbbször volt egy kis csúszás, és programok maradtak el vagy lettek fölcserélve, ill. kerültek át más helyszínre. Viszont a sárga, Átjáró fesztivál feliratú polóban mászkáló segítőket mindíg meg lehetett kérdezni arról, hogy mi hol van, így nagy gond ezzel sem lehetett. Azért látszott, hogy nagyon sok munkába kerülhetett mindezt megszervezni. Legközelebb, (vagyis októberben) már biztos minden még sokkal jobban fog menni. én mindenesetre akkor is szurkolni fogok majd, és pozítív energiákat sugárzok a szervezők felé. 
 Úgy tervezték, jelmezes buli is lesz, így Ian estefelé már Inigo Montoya jelmezben parádézott. Befejezésül pedig hajnalig tartó, őrületes, SFPortálos karaoke bulira került sor.
Füle Zoltán (Ego zenekar)
teremtette meg a megfelelő hangulatot. Iszonyúan jól énekel, azt hiszem be kellene szereznem tőle valami CD-t. (A karaoke bulikról egyébként a www.karaokest.hu-n lehet információt szerezni.)
Óriásit buliztunk, mindenki rengeteget énekelt. én például a M. Manson-féle Tainted Love-ot (többek között), meg Cyberinával és Tamással a Hotel Califoriát. Akadt néhány ember a társaságban, aki tényleg nagyon jól énekelt, Ágnes például elképesztően jó volt.
Írók, és nem-írók, vámpírnak öltözöttek, és civil ruhások, vendégek és házigazdák, egy kicsit mindenki kivetkőzött önmagából. A fényképeket meg még várom.  :-)]]>