Az SF&F Átjáró a fantasztikus irodalom, filmek, művészetek ésképregény kedvelőinek indította el 2002-benrendezvénysorozatát, melyben a magyar rajongókmozifilmek és sorozatok színészeivel,rendezőkkel, trükkmesterekkel, kaszkadőrökkel, magyar éskülföldi írókkal, szerkesztőkkel,grafikusokkal találkozhatnak, kiélhetik„játékszenvedélyüket”, megtekinthetnekfilmeket és mindent megtudhatnak az őket érdeklőterületekről. Habár a magazin már megszűnt, arendezvények megmaradtak, s idén májusban a"átköltöztek" a Millenáris Parkba.

A továbbiakban kibővül arendezvénysorozat. A tervek szerint 2005 őszén háromvasárnap délután találkozhatnak majdegymással a science-fiction és fantasy művészetekés játékok kedvelői a MillenárisFogadójában. 2006 első félévébenpedig további hét vasárnap délutáni"Átjáró Találkozások"nevű rendezvény kerül megszervezésre, s mellettekét Átjáró Nap (január 8. ésmárcius 19.), illetve egy ÁtjáróFesztivál (június 9-11.).

Október 30.: Álomfogók
14.00-18.00
Az Álomfogó-varázslattáv-bűbájosképző immár harmadik éveoktatja a Keleti Varázsvilág tanoncait a bűbájszámos fortélyára. A Gergő és azálomfogók című nagysikerű regényrajongói rendszeresen találkoznak egymással, azország minden részéből gyülekezve, hogyegyütt fejlesszék varázstudományukat. AzÁlomfogó-napon szerepjáték, sajátfejlesztésű kártyajáték, közösségibűbájgyakorlatok, társasjátékok, asztalikviddics, mágikus lényekről szólóelőadások, megzenésített versek ésszámos egyéb program várja az érdeklődőket14 órától a Millenáris Fogadójában.
A belépő ára 400 forint, családoknak (már3 főtől) 300 forint személyenként.

Novemberben 13.: Csillagkapu,Farscape, Firefly találkozó
13.00-18.00
Ezena vasárnapon a sorozatok kedvelőié lesz a MillenárisFogadója. A színpadon az érdeklődők aCsillagkapu klub műsoraival találkozhatnak, illetve résztvehetnek kvízjátékain. Mellettük a Viasat 3csatorna képviselője, és a TV2 meghívottképviselőjét lehet kérdezni a jelenleg futósci-fi sorozatokról, az újakat illető tervekről,illetve Speyer Dávid, a Serenity szinkrondramaturgja beszélmajd a magyarországi premierje előtt állómozifilmről. A Pódiumon filmajánlók, továbbielőadások és Firefly kvíz várja majd arajongókat. A belépő ára 400 forint,klubtagoknak 300 forint személyenként.

November 27.: MAGUS ésShadowrun szerepjátékverseny
09.00-18.00
Egész napos versenyt szervez az ÁtjáróTalálkozások keretén belül a KalandmesterekEzüst Rendje. A jelentkezés előzetes regisztrációhozvan kötve, az ehhez kapcsolódó weboldal elindulásapár napon belül megtörténik. A regisztráció1200 forint lesz személyenként.
Mindenesemény részletes programja is felkerülhonlapunkra, kövessétek őket nyomon. Ezen felültájékozódhattok róluk a Millenárishavi műsorfüzetében és/vagy honlapján is:
http://www.millenaris.hu

]]>