A Superman fiatalkorát feldolgozó Smallville készítői új vizekre eveznek. A Warner Brothers egy új szuperhős, Aquaman ifjúkori kalandjait is fel szeretné dolgozni a Mercy Reef című televíziós sorozat keretein belül. A forgatás még hivatalosan nem kezdődött meg, de már rengeteg információ került ki a készülő produkcióval kapcsolatban.

Alan Ritchson a Smallville-benA képregények rajongói előtt minden bizonnyal nem ismeretlen jelenség az, amikor egy mellékszereplő „kinövi” a rendelkezésére álló kereteket és önálló pályafutásba kezd. Valami hasonló figyelhető meg a film világában is, elvégre nem egy sorozat született már úgy meg, hogy a főszereplő egy másik alkotás epizódszereplőjeként már bizonyított

A Smallville egyik epizódjában a későbbi Aquaman volt a mellékszereplő és az Alfred Gough – Miles Millar producerpáros meglátta a karakterben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket. Jelenleg a forgatás előkészületei zajlanak, de a színészek listáját már nyilvánosságra hozták a készítők. A mostani felállás nagy valószínűséggel a végső stáb lesz és a forgatás megkezdéséig számottevő változás nem várható.

A főszereplő eljátszására két fiatal színészjelölt is volt. Természetesen ez a szám jóval nagyobb volt a kezdet kezdetén, elvégre a Warner Brothers munkatársai körülbelül 400 fiatal férfiban keresték Arthur Curry, vagyis Aquaman ideális megformálóját. Az már a legelső szereplőválogatásnál nyilvánvalóvá vált, hogy Alan Ritchson szolgálataira az új sorozat elkészítésekor nem tartanak igényt, holott annak idején az ő volt az, aki a Smallville egyik részében először megformálta Curry alakját.

Sokáig, úgy tűnt, hogy a stúdió Will Toale modellel köt szerződést, de az utolsó pillanatokban a Warner Brothersnél mégis úgy döntöttek, hogy nem az ő általa megformált Aquamant keresik a sorozathoz és a bizalmat Justin Hartleyba fektették. A 29 éves amerikai színész nevét a tengerentúlon már jól ismerik, elsősorban a Passions nevű televíziós sorozatnak köszönhetően. A Mercy Reef első részében azt kísérhetjük figyelemmel, hogyan döbben rá az ifjú tinédzser nem mindennapi képességeire.

A többi szereplő esetében az előzetes kiírásokhoz képest nem voltak olyan nagymértékű változások. Az már a kezdet kezdetén biztossá vált, hogy Arthur Curry mentorát az a Ving Rhames fogja alakítani, akinek tehetségégét a Mission Impossible-sorozat Lutherjaként már megcsodálhattuk. Aquaman szerelmét az a Denise Quinones alakítja, akit 2001-ben szépségkirálynővé választottak. A gyönyörű színésznő több sorozatban is felbukkant már, többek között a Smallville némely epizódjában is. Arthur Curry nevelőapját Lou Diamond Phillips testesíti meg, aki szintén több folytatásos filmben szerzett színészi tapasztalatokat.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a sorozat jövője teljes egészében az első rész sikerétől függ, nagy nyomás nehezedik tehát Greg Beeman rendezőre. Amennyiben műve jól sikerül, a Warner Brothers munkatársai zöld utat adnak a további tengermélyi kalandoknak.

]]>