Alfabéta-díjat a legjobb új magyar képregények alkotói. 2005 legjobb Kép-Regényének (album, gyűjtemény vagy folytatásokban megjelent hosszabb történet), Kép-Novellájának (1-20 oldalas önálló vagy néhány folytatásban megjelent történet) és Kép-Sorának (rendszeresen megjelenő comic strip vagy egész oldalas sorozat) egy 25 tagból álló zsűri ítélte oda a képregényes szakma első saját díját.
{mosgoogle center} Odegnál Róbert dedikálja A HívótA díjak átadására az Átjáró Nap: 2. Magyar Képregényfesztivál délutánján – március 5-én, vasárnap – került sor a Millenáris Park Teátrumának nagyszínpadán. A nyertesek: Kép-Regény: Odegnál Róbert Rév – A Hívó című albumért. A science-fiction képregényről az SFportal is közölt ismertetőt.) Kép-Novella: Fekete Imre a Gömb című művéért, amely a Fekete-Fehér Képregényantológia 2. számában jelent meg Kép-Sor: Marabu Hé, Dodó! című, a Kretén magazinban Dilidodó néven megjelenő sorozatáért
A Kép-Sor kategória gyõztese: Dilidodó sorozat
Az oklevélen kívül mindhárman ajándékokat is kaptak, és a Karton galériának köszönhetően az ősszel közös tárlaton mutathatják be műveiket. Kapcsolódó fórumok:
Odegnál Róber: A hívó ]]>