Árpa Attila egészestés animációs filmet készít, amelyet leginkább aNarnia krónikáihoz lehet hasonlítani, hisz egy gonosz királynő, csata, szörnyés gyerekek egyaránt szereplői lesznek a történetnek…

1886}

A történet egy (képzeletbeli)középkori ország fővárosában játszódik, ahol egy gonosz királynő,Lunarda uralkodik. A történet idején éppen lázadás érik ellene, ráadásul abirodalmat további csapás is sújtja: egy titokzatos szörny rabol el agyermekeket.

Ebben az időszakban érkezik Marco,egy lány kíséretében a városba. Nevelőjüket, Sólymot keresik, de mindkettőjüketelrabolja a szörny. Kiderül, hogy a félelmetes és titokzatos lényt valójában azelraboltnak hitt gyerekek teremtették, és ők készülnek fellázadni a felnőttekvilága ellen.

A film végén egy óriási csatabontakozik ki, amit a Gyűrűk urához hasonlítanak, bár nem a szokványos véres,öldöklős csata lesz, hiszen a gyerekek kreativitással és saját eszközeikkelállnak ki a felnőttek fegyverei ellen.

Az elsősorban kalandra, izgalomravágyó gyerekeknek készülő alkotás olyan, az ifjúsági regényekből (Ivanhoe,Peter Pan) ismert morális etikai kérdésekkel is foglalkozik, mint abátorság vagy a hősiesség.
 

A forgatókönyvet a rendező-producerÁrpa Attila mellett Huszár Péter és Trunkó Bence, valamint Mikó Csaba és GátAnna készítették.

A háttér csapat létrehozott egy Kiméra nevű eljárást, amely már meglévőanimációs szoftvereket használ fel sokkal hatékonyabban, mint az eddigiek, hogyéletre keltse a szereplőket. Ennek a szoftvernek segítségével nincs szükségükelőjátszani a mozdulatokat, mimikát, szinte bárkiről meg tudják mintázni akaraktereket.

A végeredmény: közel Pixar szinvonalú reálisalakok, amelyek a filmben némi stilizálással jelennek majd meg.

A 85 percesre tervezett film összesen185 millió forintból készül, leghamarabb 2007 végén láthatjuk.

A filmzene már elkészült, illetve egy rövid bemutató is.

(a képek csak vázlatok!)

]]>