Három új kötettel is jelentkezik a Galaktika kiadója, a Metropolis Media a Könyvhétre, a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban Antal József Justitia és Szergej Lukjanyenko Ugrás az űrbe című regényei, a Metropolis Könyvek sorozatban pedig William Gibson várva várt műve, az Árnyvilág az aktuális újdonság. A regények kedvezményesen megvásárolhatóak a Könyvhéten a Galaktika standjánál (57.), illetve a Galaktika boltban.

Egy hatalmas galaktikus birodalom legfontosabb rendfenntartó és ítéletvégrehajtó erői a világtalan Justitiák, akik a látás híányában élesebbé vált többi érzékszervük segítségével oldanak meg szövevényes bűnügyeket. Amikor azonban az An nevű Justitiát nyomozása a legfelsőbb körökig vezeti el, rá kell ébrednie, hogy az addig biztos háttért nyújtó anyaszervezet sem szeplőtelen.

Keserves döntésekre kényszerül, ha meg akarja érni a következő napot, és ha azt egy számára is elfogadható világban akarja leélni. Csak maroknyian segítik őt, de ez az elszánt kis csapat akár fenekestül képes felfordítani az univerzumot. A Zsoldos Péter-díjas szerző új regényében bebizonyítja, hogy az SF nem csupán férfiak által fogyasztható műfaj, a nők szereplőként és olvasóként egyaránt fontosak. A jövőnk múlhat rajtuk.

Antal József: Justitia Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek Oldalszám: 432 oldal ISBN/EAN: 9789639828230 Bruttó fogyasztói ár: 2990.- Ft

Antal József 17:00 órától dedikálja a regényét a Galaktika standjánál, a Vörösmarty tér és a Deák Ferenc utca standjánál.

A galaxison az Erős és Gyenge Fajok osztoznak. A feltételeket az Erősek diktálják, a Gyengéket pedig speciális képességeik alapján használják, kihasználják. Mivel egyedül az ember szervezete képes elviselni a kozmikus ugrást, a földieknek a fuvaros szerepe jut.

Pjotr Hrumov rozoga teherűrhajóján árut szállít egyik bolygóról a másikra. Egyik útján, már éppen visszatérőben a Földre fölfedezi, hogy potyautasa van, egy Számlálónak nevezett, hüllőszerű lény. A Számlálók is a Gyengék közé tartoznak, nekik az elvont gondolkodás az erősségük, a magát Karelnak nevező potyautas például képes pusztán szellemi energiáival befolyásolni Pjotr űrhajójának komputerét. Karel fajának képviseletében lopózott a fedélzetre, szövetséget akar ajánlani a földieknek az Erősekkel szemben. Tudomásukra jutott ugyanis, hogy az Erősek a Gyengék elpusztítására készülnek, a Földnek szerintük már csak hónapjai vannak hátra. Az Európa-díjas orosz bestsellerszerző a világhírű Őrség-regények után ezúttal új oldaláról mutatkozik be, a távoli jövőbe repíti olvasóit. A kalandok mögül azonban most sem hiányzik a mélyebb mondanivaló. Szergej Lukjanyenko: Ugrás az űrbe Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek Fordító: Weisz Györgyi Oldalszám: 432 oldal ISBN/EAN: 9789639828223 Bruttó fogyasztói ár: 2990.- Ft

„A jövő már itt van… csak nem egyenlően oszlik el a világban.” – William Gibson, Hugo-, Nebula- és Philip K. Dick-díjas író

Hollis Henry, az egykori Curfew rockbanda újságíróvá avanzsált ex-énekesnője munkalehetőséget kap egy indulás előtt álló, trendinek ígérkező életmódmagazintól. Első feladata Los Angelesbe szólítja, ahol a virtuális valóságot és a műholdas helymeghatározó technikát ötvöző, újfajta képzőművészetről kell anyagot gyűjtenie. Hollis azonban hamarosan egy sokkal veszedelmesebb történet kellős közepén találja magát.

Eközben az Államok másik felén, Manhattan mélyén Tito, egy patinás kínai–kubai bűnözőklán csempészetben, városi akadályfutásban és a misztikus afro-karibi santeríakultuszban egyaránt jártas, fiatal tagja családi utasításra iPodokat kézbesít egy titokzatos öregembernek. A furcsa megbízás azonban nem csak benne kelt megválaszolatlan kérdéseket. Tevékenysége és főként kapcsolatai nyomát egy ködös szervezet jól kiképzett ügynöke követi, az igazi célpont azonban valószínűleg nem Tito, hanem valaki más… A világ szállítmányozási útvonalain ezalatt hol felbukkan, hol eltűnik egy teherkonténer, sehol nem állapodva meg elegendő ideig ahhoz, hogy valaki rátehesse a kezét.. A Neurománc és A holnap tegnapja kultikus írójának új regénye technothriller a javából, s egyúttal riasztó képet fest paranoiás, részekre szakadt, posztmodern világunkról. Igazi csemege az igényes olvasónak, profi módon ötvözi a kortárs széppróza és a zsánerirodalom legvonzóbb tulajdonságait. „A szerethető karakterek, a pörgős akciójelenetek és a szerző jellegzetes metaforikus nyelvezete egyik legjobbjává teszik ezt a kötetet.” – Publishers Weekly William Gibson: Árnyvilág Eredeti cím: Spook Country Sorozat: Metropolis Könyvek Fordító: Ajkay Örkény Oldalszám: 304 oldal ISBN/EAN: 9789639828193 Bruttó fogyasztói ár: 2670.- Ft További újdonság még Jack McDevitt Polaris című nemrégiben megjelent kötete is:

Hatvan évvel ezelőtt, amikor megtalálták a Polarist, az űrhajó üres volt, pilótája és utasai sorsáról senki nem tudott semmit. Most, a titokzatos eltűnés évfordulóján, árverésre akarják bocsátani a hajón talált tárgyakat. Bennfentes ismeretei révén Alex Benedict, a galaxis egyik legtekintélyesebb régiségkereskedője szerzi meg magának a tárgyak egy részét. Amikor egy robbanás következtében a gyűjtemény megsemmisül, Alex megérti, valakik mindenáron el akarják titkolni, ami a Polaris fedélzetén történt. Márpedig neki feltett szándéka, hogy végére jár az ügynek – különösen akkor, ha ez az élete kockáztatásával jár…

Jack McDevitt fantasztikus érzékkel keveri az SF-et és a krimit, hogy a Született stratéga után ismét egy magával ragadóan izgalmas történetbe rántsa magával olvasóit. És az űrkorszak Indiana Jonesba oltott Sherlock Holmesa ezúttal még egy szépséges segítőtársat is talál magának.

„A regény elegáns és izgalmas felszíne alatt a cselekmény és a gondolatok kivételesen nagyszerű kombinációja rejlik.” – Publishers Weekly „McDevitt logikus örököse Isaac Asimovnak és Arthur C. Clarke-nak.” – Stephen King „Intelligens, provokatív mű egy olyan írótól, akinek minden könyve energiát, stílust és friss perspektívát kínál.” – Washington Post Book World „McDevitt a hősnőit is egyenrangú félként sodorja veszélybe, és az eredmény egy olyan szórakoztató regény, hogy az olvasó még be sem fejezte, máris kézbe venné a következőt.” – Analog „Vajon milyen lett volna Dashiell Hammett SF-íróként? McDevitt csattanós választ ad erre a kérdésre legújabb regényével, a Polarisszal.” – Jesup Press-Sentinel Jack McDevitt: Polaris Eredeti cím: Polaris Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek Fordító: F. Nagy Piroska Oldalszám: 432 oldal ISBN/EAN: 9789639828216 Bruttó fogyasztói ár: 2990.- Ft

]]>