1. ok – A jövőben járunk

A 24 a jövőben játszódik – muszáj a jövőben játszódnia, valamikor 2017 környékén. Ugyanis az egy-egy napokat feldolgozó szezonok között mindig eltelik 2-3 esztendő. Továbbá, a legkülönbözőbb elnökök voltak már az Egyesült Államok élén. A sorozat producere, Brannon Braga elismerte, hogy „Valóban, technikailag már repülő holografikus autóknak” kellene lenniük a 24 jelenében.

2. ok – Megtalálták az örök fiatalságot

Valahol megtalálták az örök ifjúság forrását, vagy ilyesmit – ugyanis hiába telt már el sok-sok esztendő az első kemény nap óta, mindenki ugyanolyan fiatal, mint akkor volt… de legalábbis nem öregedett annyit, amennyit ennyi idő alatt kellett volna. A CTU tagjai tehát valószínűleg vannak annyira fontosak, hogy a kormány megőrízze őket fiatalnak.

3. ok – Tudnak teleportálni

Ez tutifix, ugyanis másképp nem lehet olyan rövid idő alatt megtenni a távolságokat, ahogy ezt Jack Bauer teszi. Los Angeles egyik végéből a másikig eljut mindössze egy reklámszünet alatt. Vagy teleportál a kocsijával együtt, vagy mindig megtalál egy féregjáratot.

4. ok – A halottak feltámadnak

Elméletileg a 24 nem az a sorozat, ahol erre lehetőség lenne – aki meg van halva, az meg van halva, és kész. Ehhez képest a következő évadban Tony Almeida visszatér, akit pedig láttunk meghalni.

5. ok – Alternatív univerzum

A 24 mindenképpen egy alternatív univerzumban kell, hogy játszódjon, ami nagyon hasonlít a mienkhez, de komoly különbségek vannak. Pozitív például, hogy arrafelé nem volt W betűvel jelölt elnök. Mitöbb, ott már volt egy fekete elnök, mielőtt egyáltalán hallhattuk volna a Barack Obama nevet. De például a kínzás is hihetetlen hatékonyan működik – Kiefer Sutherland is elismerte, mennyire csodás, hogy ők mindig a megfelelő embereket kínozzák meg, hiba nélkül.

6. ok – Cyborgok a főszereplők

Senkinek sincs szüksége alvásra, de még csak a vécére se kell kimenniük 24 óra alatt. Egyetlen egy üzemanyagra van szükségük, ez pedig a kávé.

7. ok – Fejlett technológia

Olyan számítástechnika például, ami nem fagyott volna le, a Star Trekben sincs, pedig az aztán tutira a jövőben játszódik. Amikor Jack Bauernek kell valami, mit csinál? Rácsörög Chloera, aki bepötyög pár misztikus kódot a számítógépbe, és azonnal meg is találja a kért információt – ehhez a legközelebb a Google jutott, de azért az sem ennyire egyszerűen működik. Ráadásul Chloe simán átküldi a képet, videót, egyéb információt Jack PDA-jára, 5 másodpercen belül át is ér.

8. ok – Mert Brannon Braga is elismeri

A srác, akinek volt valami köze a Star Trekhez is. OK, nem egészen azt, hogy sci-fi lenne a sorozat, ő inkább „action fantasy”-ként definiálja a 24-et. Ezzel viszont elismerte, hogy a 24 egészen biztosan nem játszódhat a mi földi valóságunkban.]]>