Bryan Singer, az első két X-men mozi alkotója és a készülő First Class című előzmény(?) / reboot(?) egyik írója-producere megosztott néhány infómorzsát az Ain’t It Cool szerkesztőjével. Ahogy azt már lehetett tudni, a film az X-men történelem kezdeteire tekint vissza, amikor Charles Xavier (a későbbi Professor X) és Erik Lensherr (a későbbi Magneto) még nem voltak ellenségek, hanem közösen dolgoztak a mutánsok problematikáján. A First Class-t augusztus 31-én kezdik el forgatni Londonban, és jövő júniusra várható a bemutatása. Addig is 6 előzetes infó a Blastr-től átvéve.

A 60-as években járunk

Az események az 1960-as években játszódnak – amikor még Martin Luther King és John F. Kennedy is életben vannak. Ekkor találkozik Xavier és Lensherr, akiknek az elképzelése szerint ekkor még lehetséges a normál emberek és a mutánsok békés integrációja, „és boldogan éltek, míg meg nem haltak” jellegű összehozása. Xavier ekkor még saját lábán mászkál, de látni fogjuk, hogy milyen események kényszerítették őt tolószékbe.

Ez nem is az első évfolyam

Merthogy ekkor még nem is létezik az X-men iskola, az majd csak a film eseményei után kerül megalapításra. Emiatt nem is szerepelnek benne az első évfolyam mutánsai, mint Cyclops, Jane Grey és társaik, legalábbis nem mindegyikük. A fiatal Beast például kivételt erősítő szabályként igen.

Hellfire Club

Emma Frost és Sebastian Shaw viszont szerepelnek benne, mint a Hellfire Club – az X-men egyik ellensége – tagjai.

És még kik szerepelnek majd?

Sok-sok-sok mutáns, természetesen. Akiket most Singer elárult: Moira MacTaggert (Rose Byrne), Darwin (Edi Gathegi), Banshee (Caleb Landry Jones), Mystique (Jennifer Lawrence) és Azazel (Jason Flemyng) egészen biztosan.

A kinézetem Bond. James Bond.

Ha már 60-as évek, akkor a környezetnek is ezt az érát kell sugallnia. Matthew Vaughn, a film rendezője a korai James Bond filmekből nyert ihletet, a kinézetet, technológiát ezek inspirálják. A jelmezek sokkal képregényesebbek lesznek, mint a korábbi X-men filmekben.

Mutánsok szerte a világon

Bár a film eseményei Oxfordban kezdődnek, az egész világot be fogják járni – többek között a Szovjetunióba is el fognak jutni a mutánsok.]]>