Nick C., a TV By the Numbers című blog szerzője egy postjában írta nemrég, hogy felvetődött a Firefly sorozat folytatásának lehetősége, akár sorozat, akár pár tévéfilm formájában a FOX vagy NBC csatornákon. De mit is írt Nick C pontosan?

„A FOX-os emberekkel folytatott beszélgetéseim során úgy gondolom, hogy a megfelelő körülmények között szívesen folytatnák a sorozatot. Ámbár azt is tudni kell, hogy jelen pillanatban Nathan Fillion, Adam Baldwin, Morena Baccarin és Alan Tudyk (akit a Serenityben meg is öltek), mind be vannak táblázva munkával a közeljövőre. A filmek csábereje viszont nem lebecsülendő és a következő szezonra a FOX-ot könnyen rá lehetne beszélni egy vagy két filmre. Le tudnák forgatni az NFL meccsek vagy az újrajátszások során, a filmek pedig biztos kelendőek lennének DVD-n. Ami kérdéses jelenleg, azok a jogok. Mivel a jövőbeni projektek jogai az Universal-nál vannak, az NBC és az USA is érdekelt lehet anyagiak tekintetében. Egy tévéképernyőre készült, majd DVD-n kiadott film általában minden érintett fél számára jó üzlet, és a szereplőknek sem kell emiatt az éppen aktuálisan futó munkáikat felfüggeszteniük. Csupán be kell illeszteni a film forgatását a szabadidejükbe. A tévéképernyőre készült filmeknek van még pár előnye. Először is, emlékezteti a rajongókat arra, miért szeretik a sorozatot, másfelől új rajongókat is hozhat a konyhára. Ezen kívül feldobhatná az eredeti sorozat dvd eladási statisztikáit a többi, hasonló sorozatéval együtt – pl. Serenity. A csatorna pedig, aki leadja, felmérheti a „termék” tetszés-indexét. És hogy megéri-e valóban? Ez a tetszés-indexen múlik. Ha megcsinálják, a film simán hozna egy 3.0 fölötti eredményt. Jelenetenként 150-200 ezer dollár egy kétórás mozifilmnél nem nagy dolog. 4 milliós költségvetéssel pedig már a dvd megjelenés előtt is komoly profitot lehet elérni.”
Bár ezek az érvelések logikusak és mind tudjuk, hogy a rajongói nyomás nem lebecsülendő dolog, egyelőre azért óva intenénk minden Firefly rajongót a túlzott optimizmustól. Legalábbis addig amíg – remélhetőleg – a hír megerősítésre nem kerül a Universal, NBC vagy FOX részéről.]]>