2010. november 10-én jelenik meg az Alien széria Blu-rayen, egy olyan kiszerelésben, ami után nem csak a rajongók, de a kék lemez rajongói is megnyalják mind a tíz ujjukat. A filmek minden változata a lemezekre kerül, ráadásul az eddig megjelent extrákat is felpakolták. Mindezek mellett még újakat is készítettek, csak, hogy ne unatkozzunk. Mindegyik részt újrakevert hanggal (angolul dts-HD MA 5.1-ben, magyarul DD5.1-ben) és felturbózott képpel tekinthetünk meg. Jó (rossz?) hír, hogy még az Aliens is új színezést kapott, szóval már nem lesz fakó és szemcsés, mint anno a DVD-ken.

Annyi negatívumot azért hozzá kell tenni, hogy úgy tűnik, ezúttal is csak a mozis verziók kapnak magyar szinkront, míg a bővített változatok feliratosak lesznek, továbbá az extrák nem lesznek feliratosak. Illetve még az is negatívum lehet, hogy az Intercom információi szerint a filmek egy ideig csak a Sideshow Collectibles (mely az egyik legjobb Alien és egyéb filmes szobrokat gyártó cég) által készített szobros csomagolásban lesz elérhető, mely elég drága és még limitált is. A részletek és néhány nagyfelbontású kép a tovább mögött.

1. lemez – Alien: A nyolcadik utas: a Halál – az 1979-es eredeti változat (115 perc) és a 2003-as rendezői változat (117 perc) * Ridley Scott bevezetője (magyar felirattal) * Audiokommentár Ridley Scott közreműködésével 1999-ből * Audiokommentár Ridley Scott közreműködésével 2003-ból * Különálló hangsávok * Kimaradt és bővített jelenetek (magyar felirattal) 2. lemez – Aliens: A bolygó neve: Halál – az 1986-os eredeti változat (137 perc) és az 1991-es különleges változat (153 perc) * James Cameron bevezetője (magyar felirattal) * Audiokommentár James Cameron közreműködésével 2003-ból * Különálló hangsávok * Kimaradt és bővített jelenetek (magyar felirattal) 3. lemez – Alien 3: A végső megoldás: Halál – az 1992-es eredeti változat (114 perc) és a 2003-as különleges változat (155 perc) * Audiokommentár a stáb és a szereplők közreműködésével 2003-ból * Különálló hangsáv * Kimaradt és bővített jelenetek (magyar felirattal) 4. lemez – Alien Resurrection: Feltámad a Halál – az 1997-es eredeti változat (109 perc) és a 2003-as különleges változat (119 perc) * Jean-Pierre Jeunet bevezetője (magyar felirattal) * Audiokommentár Jean-Pierre Jeunet és a stáb közreműködésével 2003-ból * Különálló hangsáv * Kimaradt és bővített jelenetek (magyar felirattal) 5. lemez: Extrák #1 (eredeti nyelven) * Interaktív megtekintési mód * A Halál világában: Kisfilmek A nyolcadik utas: a Halál kulisszatitkairól * Titkok és meglepetések A nyolcadik utas: a Halál világából * Extra tűzerő: Kisfilmek A bolygó neve: Halál kulisszatitkairól * Titkok és meglepetések A bolygó neve: Halál világából * Roncs és düh: Kisfilmek A végső megoldás: Halál kulisszatitkairól * Titkok és meglepetések A végső megoldás: Halál világából * Egy nagy lépés előre: a Feltámad a Halál kulisszatitkairól * Titkok és meglepetéseka Feltámad a Halál világából 6. lemez: Extrák #2 (eredeti nyelven) * Interaktív megtekintési mód * Kisfilmek, információk és különleges anyagok az ötlettől a kész filmekig: o Előzetes látványtervek o Szereplőválogatás (korabeli tesztfelvételek) o A forgatás o Fotóalbumok o Díszletek o Az utómunka o További kimaradt jelenetek o A filmek utóélete o A filmek előzetesei o Rejtett extrák és még sok más meglepetés!

Összehasonlítás az Aliens DVD és Blu-ray változatából (a képre kattintva nagyobb lesz):

DVD

Blu-ray

DVD

Blu-ray

DVD

Blu-ray

És még néhány kép az Alienből:

Forrás: DVDExtra

]]>