Egy maroknyimindenre elszánt görög harcos veti meg lábát a thermopülai szorosnál. Velükszemben a teljes perzsa sereg. Győzni nincs esély, elbukni nem lehet. 300spártai a világ ellen.

Frank Miller-képregényének filmadaptációjához elkészülta bemutató.

{mosmodule1886}

2007 márciusábankezdik vetíteni a Zack Snyder (Holtak hajnala) által rendezett Frank Miller(Sin City, 300) képregény filmadaptációját. A film a Sin Cityhez hasonlótachnikával készül, azaz csak a színészek eredetiek, minden mást gép alkotmeg. 

Frank Miller1998-ban írta meg a 300-at, közvetlenül a Sin City utolsó részeinek megjelenéseután. A képregény a rajongók és gyűjtők táborában ez is kult-státusznak örvend. A görög-perzsa háborúk kezdetén – amikor a Perzsa Birodalom megpróbálta meghódítania görög szárazföldet – Spárta volt Görögország vezető katonai hatalma. A marathónicsatába vallási okokból későn érkeztek, ott megtekintették a halott perzsákat,majd gratuláltak az athéniaknak és hazavonultak. Formálisan ők voltak a göröghadsereg és flotta vezetői a szalamiszi csata idején is, ami előtt i.e. 480-banjátszódik történetünk. 300 spártai a thermopülai szorosban tartóztatta fel egyideig a perzsákat, akik lovaikkal csak ezen az átjárón keresztül érhették el azoly kívánatos Athén városát. A mészárlás óriási méretű volt, egyes forrásokszerint, ugyanis a perzsa sereg 700000 (!) katonából állt. A spártaiak céljukatugyan elérték, hisz a perzsa sereg napokra megtorpant, s közben Athén kiürítésezavartalanul folyhatott, ám az ütközet végére mind egy szálig elestek, köztük I.Leónidasz agiada királlyal.
 

{youtube}3H9QQ-iBKtI{/youtube}
 

A főbb szerepekbenolyan színészek tűnnek majd fel, mint David Wenham (A Gyűrűk Ura), DominicWest (a Drót c. HBO sorozat sztárja) valamint Gerard Butler (azOperaház Fantomja). A női főszereplő Lena Headey, akit a Grimmfivérekben láthatunk. Fontos szerepet kap majd az Igazából szerelembenmegismert brazil színész, Rodrigo Santoro is.

]]>