„Bárcsak Kerényi Imrékkel lenne tele az ország…!” – így méltatta Orbán Viktor a Magyar Rádióban a „művészembert”.
„Aki csak egyszer is találkozott a rendezővel, nem gondolhatja, hogy félni kell tőle” – mondta a pártelnök, aki jó szándékú beszédnek minősítette Sólyom László államfő újévi beszédét. A Fidesz elnöke azt kívánta, bárcsak Kerényi Imrékkel lenne tele az ország, akkor kevesebb lenne a félelem, az idegesség, a szeretetnélküliség.

A Változás 2006 program egyik vidéki rendezvényén Kerényi azt mondta, hogy a Fidesz választási kampányához csatlakozó önkéntesek alakítsanak hadsereget. A polgárikör-vezetőként ismertté vált színházi rendező szerint Magyarországon szabadságharc van, amit a jobboldalnak meg kell nyernie. „Ha mégsem sikerül, forradalmat csinálunk” – közölte a szónok a rendezvényen

De most komolyan! Orbán Viktor ne azért ne legyen miniszterelnök, mert opportunista, paranoid, hataloméhes elmebeteg, hanem azért nem szabad a kormányhoz engedni mert egészen egyszerűen hüje, és a hüje ember nem alkalmas arra, hogy vezető szerepet játszon.

Minden tisztességes társadalomban a szellemi elitnek kell irányítania, ez egy szép álom, de én már annak is örülnék, ha a nagyon hüjék nem jutnának hatalomra. Adva van egy kiélezett versenyhelyzet a hatalom megszerzéséért, és a pártok igyekeznek a legjobb fényben feltüntetni magukat. Ebben a helyzetben Orbán Viktor nem határolódik el a forradalmat szító Kerényitől? élteti? Példának állítja?

Ez az ember hüje. A saját maga lehetőségeibe tapos bele, de meg is érdemli. Háistennek, a hüjeség nála akaraterővel és hatalommal párosult. Előbb-utóbb megjelenik az Orbánvillában egy félszemű párttisztviselő, és a széke alatt hagyja az aktatáskáját.

– Isten hozta, von Stauffenberg ezredes!

]]>