Hamarosan új gyűjtögetős kártyajátékjelenik meg Zsoldosrege címmel. A játékot három vagy több játékos játszhatja. Feladatod,hogy a legnagyobb befolyásra tegyél szert a világban. Agyőzelemhez több út is vezethet.  

1886}

építhetsz harcos paklit, ekkorválaszthatod a törpéket, akik különböző varázstárgyakkal felszerelve rettenetesharcosok és az ütéseket is nagyon bírják, de a mágiához szinte semmit nemértenek. Esetleg próbálkozhatsz az orkokkal, akikből ha sikerül kialakítanodegy nagyobb csapatban szinte verhetetlenek. Vagy ott vannak az élőhalottak:olcsón lehet leidézheted őket és ha elpusztulnak, nem okoz gondot visszavenni adobott lapok közül. Ja, és ne feledkezz meg az óriásokról sem. Ők csak úgyvannak és ütnek. Nagyokat. Ha nem a te stílusod az „odamegyek és megcsapom”játék, akkor játszhatsz szörnyekkel, akik megállják a helyüket közelharcban is,de tudnak távolra is sebezni. Ezen kívül sok köztük a varázstudó. Depróbálkozhat a tündékkel is. Közelharcban tényleg nem túl jók, viszont messzirőlszinte bárkit lelőnek. Esetleg szóba jöhetnek a manók. Kicsit távolra is tudnaksebezni, de igazából a varázsolóik nagyon erősek. Ha egyik faj sem szimpatikus,akkor ott vannak az emberek. Bár sem közelről, sem távolról nem sebeznek jól,de ők az egyetlenek, akik szinte minden kasztban járatosak és cselekedeteiket alegnehezebb megakadályozni. Természetesen nem kötelező egy fajra építened,keverheted őket, ahogy tetszik.

A nyolc különböző faj mellett ajáték változatosságát a több, mint 100 féle zsoldos lapból választható, azalapstratégiát meghatározó hadvezér kártyák biztosítják. A hadvezérek nem csakkülönleges képességekkel bírnak, de a játék elején Te határozhatod meg kezdőértékeit is. Minden hadvezér két értékkel rendelkezik: meghatározott számúarannyal és licitponttal. Az arany a lapok leidézésére szolgált, a licitponttal pedig az ellenséges akciókat tudod megakadályozni. Ha például astratégiád megvalósításához egy gazdag hadvezérre van szükséged, aki könnyedéntud lapokat játékba hozni, akkor megnövelheted maximális aranyaid számát,persze ekkor csökkentened kell licitpontjaidat. Ha viszont egy olyan paklitkészítesz, ami az ellenséges akciók szabotálására épít, akkor az átlagosnáltöbb licitpontra lesz szükséged. Ez viszont azzal jár, hogy kevesebb lesz amaximális aranyaid száma. Mindenesetre a lehetőséged megvan, hogy hadvezéredetsaját elképzelésed szerint alakítsd. A játék egyedi hangulatáról azellenséges akciók megakadályozására kialakított licitrendszer gondoskodik.Ahhoz, hogy egy számodra nem tetsző cselekedet megakadályozz, nincs szükségedkártyalapokra. A játék elején általad meghatározott mennyiségű licitpontbóllicitálhatsz az ellenfeleid cselekedeteire. Ha Te ajánlod a legtöbb licitpontotaz adott cselekedetért, Te döntheted el, hogy az akció létrejöjjön-e vagy sem,sőt egyes esetekben Te magad hajthatod végre ugyanazt az akciót, csak máscélpont ellen. Például, ha egy gonosz tünde íjász le akarja lőni kedvenc barbárharcosodat, mondhatod, hogy „én ezt a manővert meglicitálom!”. Ekkor, ha alicitet te nyered eldöntheted, hogy az íjász kibe sebezzen ténylegesen. Példáulcélpontként akár kijelölheted az íjász játékosának egy másik vezérét is…

Ha részletesebben érdekel ajáték szabályrendszere, vagy megnéznél néhány kártyalapot, a http://www.zsoldosrege.hu címenmegteheted.

 

]]>