Kis hazánkban nagymúltra tekint vissza ez az angol nyelvű kártyajáték, hol többen, holkevesebben, rajongtak érte, játszották és gyűjtötték. A teljesen pártatlan és etémában a leghitelesebb Inquest magazin a Vampire kártyajáték 10.születésnapján azt minden idők legjobb több játékost (4-5 fő) igénylőkártyajátékának minősítette.

1886}

Pug Jacksonegykedvűen rugdosta az üres konzervdobozt a sikátoron át. A szakszervezetgyűlésére indult. Az ott megjelent munkásokat sztrájkra fogja buzdítani, haminden jól megy talán még nyílt lázadásra is a Soverign Group tulajdonát képzőgyárban folyó munka szabotálásának reményében. Egy elegáns, csatos cipőt viselőnői láb állította meg a horpadt pléhdoboz gurulását. Ilyana Ravidovich ahatalmas multicég „ügyvezetője” állt ott makulátlan eleganciát sugározvakosztümben, gesztenyebarna haját kontyba fogva. Szemében azeltántoríthatatlanság fénye csillogott…

– Mi az Pugey? Midolgod erre? 
– Hogy van pofád azutamba állni te szuka!
– Mr. Soverign nemörülne a gyárban tett látogatásodnak, tudod azért vagyok itt…

A Brujah-t egyszívdobbanás alatt ragadta el a tomboló düh. Az utóbbi évszázad során már nemnagyon tűrte, hogy ilyen lekezelő hangon szóljanak hozzá: vérének erejét felhasználvapusztító erejű ütéssel vette célba a nőt. Egy ilyen csapástól egy halandóazonnal meghalt volna, Ilyana is hat métert repült hátrafelé. Csakhogy őfelállt, leporolta elegáns kosztümjét és tovább ingerelte ellenfelét:
– Egyre csakgyengülsz! Többet vártam tőled.

A lázadóemberfeletti sebességgel rohant a nő felé, de a meglepetés ereje már elveszett…Ilyana hátranyúlt és gyors mozdulattal egy krómozott, csillogó 38-as Specalpisztolyt rántott elő. Pug rávetette magát, a pisztoly eldördült. Fél métereslángcsóva csapott ki a fegyverből.

A pokol tüze nemmarhat így! – volt Pug utolsó gondolata, mielőtt minden lángra lobbant, majdkihunyt a tudatában.

– Soha se feleseljegy sárkánnyal! – kacagott Ilyana és a megolvadt csövű pisztolyt a földönheverő, itt-ott még szelíden parázsló tetem mellé hajította.

Mobiltelefont vettelő, tárcsázott.
– Igen Alan,megállítottam ahogy utasította.

– Nem, nem haltmeg, de legközelebb elgondolkodik azon, hogy mibe ártja bele magát…
 

(A fenti rövid történet lejátszható a kiadott kártyalapoksegítségével.)
 

Kis hazánkban nagymúltra tekint vissza ez az angol nyelvű kártyajáték, hol többen, holkevesebben, rajongtak érte, játszották és gyűjtötték. A teljesen pártatlan és etémában a leghitelesebb Inquest magazin a Vampire kártyajáték 10.születésnapján azt minden idők legjobb több játékost (4-5 fő) igénylőkártyajátékának minősítette.

A tavalyi évfolyamán AKÖNYVESBOLT által Magyarországon került megrendezésre az Andrássypalota patinás helyszínén a Vampire Kártyajáték Európa Bajnokság. Az a célunk,hogy ezt a páratlan hangulatú stratégiai kártyajátékot minél többen megismerjékés megszeressék.

A kedvesérdeklődőket meghívjuk egy délutáni bemutatóra, szívesen látunk mindenkit a TANDEM CAFé – pincehelységében(Cím: 1093 Budapest, Pipa utca 6.) 2006 szeptember 23.-án 14h – 19h között.

Az érdeklődőkszámára játéklehetőséget és egy ingyenes próba-paklit biztosítunk, illetve egyegyedi promóciós lapot ajándékozunk melyek a játék után a résztvevő tulajdonábakerülnek. Hozzáértő, tapasztalt, játékosok tanítják majd játszani az újdonsültmatuzsálemeket, mint a 2006-os magyar Európabajnoki selejtező győztese, vagyszerény személyem (mint az első hivatalos magyar Vampire kártya bíró, a legtöbbmagyar verseny szervezője). A női érdeklődők is találnak maguknak oktatót alegeredményesebb magyar női játékos személyében.

A KÖNYVESBOLT ajátékhoz szükséges minden kelléket, alapcsomagokat, kiegészítőket számlálókat,kártyavédőt és hihetetlen nagy laponkénti kínálatot biztosít a játékosokszámára. Heti rendszeres játéklehetőség pakli összeállítási tanácsadás.

 

Rövid leírás ajátékról:

A játékosok egy-egyősi vámpírt, matuzsálemet személyesítenek meg, aki maga már nem vesz részt aközéletben, de csatlósai segítségével érvényt akar szerezni akaratának az örökharcban a Jyhad-ban, mely a színfalak mögött tombol Káin leszármazottai között.A játékban alkalmi szövetségek születnek és töretnek meg, híven tükrözve avámpírok világának hangulatát. A cél, hogy a prédánkat (a tőlünk balra ülőjátékos), csatlósaink harci képességeivel, közéleti vagy éppen politikaibefolyását latba vetve kiejtsük a játékból, az ő vértartalékát elfogyasztva, azörök feledésbe taszítva őt. Ez alatt a ragadozónk (a tőlünk jobbra ülő játékos)ugyanezt szándékozik tenni velünk. Itt is csak egy maradhat….   

Merldion


]]>