Szerdától új sci-fi sorozat vetítésébe kezd bele a TV2. Az eredetileg Surface néven futó sorozatot a magyar nézők A mélység fantomja cím alatt találhatják meg a tévéújságok lapjain. Az emberiséget veszélyeztető idegenek ebben az esetben nem az űrből, hanem a tengereink, óceánjaink mélyéből érkeznek. 

Lake BellA mélység fantomja sorozat a Lost, az Invasion vagy éppen a The 4400 sorozatokkal állítható egy sorba. A filmek középpontjában álló rejtély különös történéseken át lassan bontakozik ki a néző tekintete előtt, és az epizódok sora folyamatosan (és esetünkben is egyre inkább felpörögve) tárja fel a valóságot. Néha erre hosszú évadok állnak a készítők rendelkezésére, néha viszont sajnos nem: a producerek és a pénz döntenek. Sajnálatos módon, a megvásárlás pillanatában a magyar tévécsatornának már tudnia kellett, hogy nem lesz második évad, sőt, az első évadot is hamarabb befejezték az alkotók. Mindössze 15 rész készült belőle. Ennek ellenére érdemes végignézni, mert vannak esetek, amikor a nézők véleménye nem egyezik meg a producerekével. Mindenki döntse el maga, április közepére kiderül.

 

Surface trailer

 

{youtube}beg_5-EXOgI{/youtube}

A TV2 ajánlója: Az emberiséget hosszú ideje foglalkoztatja a tengerekben és óceánokban zajló különös élet, s a mélység, mely megmagyarázhatatlan titkokat rejt…Ezt bizonyítja négy, egymástól teljesen független eset is. Amikor a tinédzser Miles a barátaival együtt bulizik a nyílt vízen Észak-Karolina partjainál, felhőtlen szórakozásukat egy különös, vélt vagy valós lény felbukkanása zavarja meg, csakúgy mint a Mexikói-öböl közelében horgászó Conelly testvérpárt. Eközben az Antarktisznál állomásozó Ronald Reagan hadihajó egy nukleáris tengeralattjárót veszít szem elől, mely aztán később 5000 mérfölddel messzebb kerül elő. Daugherty tenger-biológusnő ezalatt pedig Kalifornia partjainál egy merülése közben fedez fel furcsa dolgokat… Szereplők: Lake Bell, Leighton Meester, Ian Anthony Dale, Carter Jenkins, Jay R. Ferguson.

]]>