2009. nyarának elején kerülhet a mozikba a következő Terminator film, amely ha behozza az előzetes várakozásokat, akkor egy új trilógia első darabja lehet. Az új trilógia azonban már új gazda zsebébe hozhatja a bevételt – Andy Vajna és Mario Kassar, a Terminator franchise eddigi tulajdonosai ugyanis túladtak jogaikon: most már a Halcyon, egy független magánvállalkozás birtokolja őket. Hogy Arnold Schwarzenegger szerepel-e a folytatásban, a továbbiakban is kérdéses – de az is lehetséges, hogy nem is lesz rá szükség.

A Terminator 4 a tervek szerint John Connor harmincas éveitől kezdve veszi fel a történet fonalát – amikor az emberiség a túlélésért küzd a robotok és a Skynet ellen. A forgatókönyvet ugyanaz a John Brancato és Michael Ferris írta, aki a Terminator 3: A gépek lázadását is jegyezte. Nagy valószínőséggel új színészeket fogunk látni – és maga a történetvezetés is teljesen megújul, valahogy úgy, mint ahogy a Batman: Kezd?dik és a Casino Royale esetében is láthattuk.

Hogy ki lesz a rendező vagy kik lesznek az új színészek, az sem világos még egyelőre – csak az, hogy a a 2009-es dátumot tartani szeretnék az új jogtulajdonosok.

Ezzel kapcsolatos hír, hogy a The Sarah Connor Chronicles című tévésorozat, mely az első két mozifilmen alapul, meggyőzte a Fox tévécsatornát, úgyhogy valószínőleg újabb epizódokat fognak rendelni belőle.

]]>