Nyári Mondocon, ahol a Fantasy Hall szekcióban két programponttal is képviselteti magát stábunk! Folytatjuk a többször is sikert aratott Geek kerekasztal beszélgetésünket, ezúttal azonban már nem a különböző szubkultúrákról lesz szó, inkább arról, hogy Hollywood hogyan épít rájuk.

Ahogy egyre drágábbak a nyári amerikai szuperprodukciók, úgy akarják a stúdiók egyre inkább bebiztosítani a 300-500 millió dolláros filmenkénti befektetéseik megtérülését. Ma már adott költségvetés fölött egy-két kivételtől eltekintve csak olyan film készülhet Hollywoodban, ami előtte más formában már létezett történetet vagy világot dolgoz fel, legyen szó akár korábbi filmek remake-jeiről, folytatásáról, vagy adaptációról. Egyaránt préda lehet könyv, képregény, anime, számítógépes- és társasjáték, és valami minél kevesebbek által ismert, annál inkább titokban maradhat, hogy mi alapján is készült valójában.

Egy másik programban pedig a legsikeresebb hazai sci-fi regénysorozat, a Mysterious Universe világát mutatjuk be: Szélesi Sándor, a sorozat egyik alapítója, és két fiatal tehetség társaságában. Bukros Zsolt és Valyon Tamás (aki egyben Dzséjt néven szerkesztőtársunk is) új Mysterious Universe regényekkel készülnek.

A jelenleg már több mint húsz kötetet számláló Mysterious Universe-sorozat 2000-ben indult útjára és több ezer misztikumot és mitikus sci-fit kedvelő olvasót vonzott táborába. Regények és novellák szólnak a harmadik évezred legendáiról, melyekez egyaránt meghatároz a történelmi múlt, a világűr felfedezése és a hihetetlen technika. Idegen lények, szupercivilizációk, természetfölötti entitások, barátok és ellenségek népesítik be a MU univerzumát, amely kalandos úton nyúl vissza az emberiség misztikus gyökereiig, hogy kiderüljön: a kultúránk, harcaink, felfedezéseink, szellemünk és spirituális energiáink hatással vannak az egész galaxis fejlődésére. És nem csak ezek, hanem a hőseink és kalandozóink is, akik igazságot osztanak még vert helyzetből felállva is. Régi és új szerző közül jelen lesznek a Mondoconon Anthony Sheenard, Patrick J. Morrison és Dwayne Hudson.

A plakát alatt a rendezvény sajtóközleményét és a részletes programot olvashatjátok.

Fantasy_Hall_flyer

Sok szeretettel vár titeket most szombaton a Nyári MondoCon keretén belül a Fantasy Hall, ahol számos sci-fihez, fantasyhoz, gaminghez kapcsolódó programmal várunk Titeket! Minden, ami „geek”, annak nálunk helye van! Előadások, beszélgetések a scifi és fantasy irodalomról és filmekről, játékbemutatók a terepasztalos, kártyás és táblásjátékoktól kezdve a videójátékokon át a figurafestésig…csak győzzétek beosztani az időtöket és választani a sok jobbnál jobb program közül! A merészebbek pedig videójáték versenyeinek is kipróbálhatják magukat, ahol komoly díjcsomagokért lehet megküzdeni, köszönhetően a Cenega Hungary Kft és a Warner Bros támogatásának. A rendezvényen egyben kipróbálható lesz a World of Warcraft kártyajáték legújabb kiegészítője a Reign of Fire. A kiegészítő július 23-án jelenik meg, de egy sneak preview versenynek leszünk a házigazdái. Ennek a programnak a részleteit megtaláljátok itt [http://www.wowkartya.hu/tournament/sneak-preview-reign-of-fire-budapest/].

 Program

  9:30-10:00 Nevezés a Reign of Fire WoW TCG versenyre (a bejáratnál) 12:00-12:30 Viking kori előadás és harci bemutató (szabadtéri színpad) 12:30-13:30 Geek kerekasztal beszélgetés (szabadtéri színpad) 13:30-14:00 Mi az, amiért érdemes nézni a Star Treket? – a Star Trek Baráti Társaság előadása 14:00-15:00 Korčok Péter – A Faun nyomában 15:00-16:00 Beszélgetés a Mysterious Universe íróival 16:00-17:00 Fenyvesi Fruzsina – Neil Gaiman munkássága 17:00-17:30 Bemutatkozik az Alkimista Labor (szabadtéri színpad) 18:30-20:30 Iron Sky filmvetítés (médiaterem) És számtalan egyéb program az animék, mangák és távol-kelet világához kapcsolódóan!   Helyszín: Hungexpo Időpont: Július 20 szombat, 10:00-21:00 Jegyár: 2500 Ft További információk: https://www.facebook.com/events/369119686543775 , mondocon.hu]]>