A frissen indult Cantina programjaiból már csak a nevéből fakadóan sem hiányozhatnak a Star Wars témájú programok. Han Solo szabakk-kártyán nyerte el a Millenium Falcon tulajdonjogát – és bár űrhajót nem biztos, hogy lehet nyerni, a szerda este megrendezésre kerülő szabakk-versenyen minden Csillagok Háborúja rajongónak érdemes indulnia. November 27-én szombaton pedig egy Star Wars szerepjáték verseny is megrendezésre kerül.

Szabakk-turnament

A szabakk a legismertebb kártyajáték galaxis szerte. Számos válfaja ismeretes, a szabályverziók eltérései révén lehet hazárdjáték vagy kizárólag a tehetségen és képzettségen alapuló stratégiai játék. Akik azt állítják, hogy a győzelem leginkább a szerencsén múlik, azoktól megkérdezném, hogy akkor hogy lehet, hogy a nagy versenyek döntőiben évről-évre ugyanazokat az arcokat látjuk? Régen alvilági, tiltott játék volt, de népszerűsége révén a régi köztársaság alatt legalitást vívott ki magának és szép apránként háttérbe szorította az akkoriban még sokfele játszott Pazakk nevű kártyajátékot. A szabakk mai népszerűségéhez csak annyit, hogy minden valamire való rendszer évente hirdet versenyeket, a kantinokban akár hajók cserélhetnek gazdát egy szabakk-asztalnál, míg Pazakkot csak a legelmaradottabb bolygókon játszanak, ott is általában a kisiskolások vagy a kocsmatöltelékek. A következő 5 szerdán egy szabakk-turnamentet játszanánk végig a Cantinában. Elsősorban egy kártyaversenyt tervezünk, de a hangulat megteremtéséért egy keret-játékot is kitaláltunk, hogy még színesebb, még Star Wars-osabb legyen az egész. A keretjáték szabályainak kitalálásakor cél volt, hogy ne vegye el a hangsúlyt a szabakk kártyajátékról, hanem csak szinesítse azt. Ennek ellenére viszont adjon lehetőséget, hogy játékosok jobban bele tudják élni magukat a szerepükbe, esetleg a versenyek alatt történteket belevihessék saját Star Wars szerepjátékaikba. (Én például biztosan a saját SW karakteremként fogok indulni.) A turnament 5 héten át zajlik, minden héten más-más bolygón. A bolygóknak lehetnek saját szabály változatai, bár a kártyajáték szabályai nagy mértékben nem változnak bolygóról bolygóra. Minden bolygón hírdetünk egy nyertest, és a (legfeljebb 5) győztes egy asztalnál küzd meg a bajnoki címért. Aki nem győzött ugyan, de jól teljesített az adott bolygó versenyén, az a következő bolygón némi előnnyel indul. Első alkalommal a Dantooine-on kezdő fokozatú versenyt hírdetünk az Alderaani-szabakk szabályainak megfelelően. A szabályokat rövidesen olvashatjátok a Cantina honlapján.

Star Wars szerepjáték (D6) verseny

Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy 2010. november 27-én (szombaton) első alkalommal egy hatalmas STAR WARS verseny veszi kezdetét, a hatalmas Hutt keze alatt futó Cantina klubban! A regisztráció 11:30-tol 12:00-ig tart, ez alatt az idő alatt van lehetőség a protokol droid türelmét pró…bára tenni és megtudni minden információt a déli kezdésig! …A Birodalmi ellenőrzéseknek köszönhetően kérünk mindenkit, hogy hozza el kitöltött karakterlapját, kockáit és ID kártyáját. Amennyiben még nem ismered a rendszert, akkor választhatsz a helyszínen előre megírt karakterekből. A verseny alatt a klasszikus D6 rendszert fogjuk használni és a karakterek kidolgozásánál pedig az alap kezdő karaktereket várjuk. Karaktergenerálás: -főjellemzők között 18k-t (faji maximumot alapul kell venni) lehet szétosztani -jártasságok között 7k-t (maximum 2k) lehet elosztani! -induló karakter 1 erőpontot és 5 karakterpontot kap kezdésnek, egyéb kérdések (faj, felszerelés, pénz) megbeszélése a jelentkezési címen történik. -a versenyre 4-5 fős csapatok jelentkezését várjuk, aki egyénileg jelentkezik annak is találunk helyet. -csapatneveket a regisztráció könnyítése érdekében legkésőbb 2010. november 26. 20:00-ig legyetek szívesek megküldeni! Karakter típusok: -Fejvadász, rabszolgavadász, zsoldos -Csempész (kalóz, pilóta, stb) -Köztársasági (ügynök, kommandós, stb..) -Szerencsevadászok (tolvaj, kincskereső, szerencselovag, stb..) -Erőérzékeny karakterek (jedi nincs) -Versenyzők: antigrav pilóta, vadászgép pilóta A nevezési díjat (600 HUF) a regisztráció alatt kell rendezni. Jelentkezéseket és kérdéseiteket e-mailben a info@cantinaklub.com várjuk!]]>