Dobay Ádám – A hős útja Joseph Campbell a mai amerikai tömegkultúrára egy legnagyobb hatást gyakorolt mitológiakutató. Az ő legendás szakkönyvében, Az ezerarcú hősben felvázolt évezredes struktúra alapján írta meg Lucas a Csillagok háborúját, illetve Christopher Vogler dramaturg azt a filmekre adaptált rendszert, amiből először a Disney stúdió, mára meg már Hollywood fele dolgozik jól-rosszul (persze inkább rosszul). Munkássága és hatása ellenére azonban Magyarországon alig valaki hallott Campbellről — ezt igyekszem majd a rendelkezésre álló tíz percben röviden bepótolni.

Gál József – Miből lesz a hologram?

Széttéptem a leveledet, amit hologramként küldtél… – Na most tényleg – össze kell illesztgetnem egyesével, vagy 1 kis fecniről is rekonstruálhatom? Kérdések és válaszok hologram témában.

Kasza Magdolna – Lugosi Béla halála és munkássága

„Ember a vámpír mögött, avagy ki volt Lugosi Béla valójában? Hogyan lett az erdélyi bankigazgató fiából színész? Hogyan került Hollywoodba és miként vált a világ egyik leghíresebb horrornagyságává? Majd hogyan vette át a hatalmat Drakula a személyisége felett?”

Farkas Zita: UI a jövőben

Mindennapi életünk alapja a kommunikáció, nincs ez másként az ember-gép interakciók terén sem ami a különféle interfészeken keresztül megy végbe. Ezek az interfészek a scifiben is megjelennek és az új technológiák segítségével több különböző csatornán jön létre a direkt és indirekt információk egyfajta körforgása. Időpont: 2010. május 13. csütörtök, 19:00 Helyszín: Tündérgyár

A BELÉPÉS INGYENES!


View SFportal Meetup – Tündérgyár in a larger map]]>