Új helyszínre költözik az SFportal Meetup – ezúton is köszönjük eddigi vendéglátónknak, a Főnix Klubnak az eddigi támogatásukat. A havi találkozóink a jövőben a most induló Tündérgyárban lesznek megtartva, a Trafó szomszédságában, a IX. kerület Tűzoltó u. 22. szám alatt. És bár a helyszín változik, a felépítés marad olyan, ahogy eddig megszokhattátok – alkalmanként 4-5 izgalmas előadás a science-fiction különböző területeiről. Márciusban a Tündérgyárba költözésünket egy különleges vetítéssel is ünnepeljük – egy sci-fi klasszikust, a Metropolist láthatjátok az előadások után, igazi zongorakísérettel. Előbb azonban négy előadást is meghallgathatunk: Kleinheinz Csilla az angolszász SF írónőkről beszél, Nemes Dániel (Könyvtáros testvér) a kritikáról, és annak helyéről tart előadást. Odrovics Szonja a virtuális világokat mutatja be, míg Sebestyén Endre a biopunkot ismerteti meg a közönséggel. Bővebben a Tovább után.

Kleinheinz Csilla – Angolszász SF írónők

A mai science fiction nem lenne ugyanaz a női írók művei es hatasa nélkül. Az előadás a nők angolszász sci-fiben játszott fontos szerepéről, annak történetéről szól, érintve a jellegzetes témákat illetve a feminizmussal való kapcsolatot.

Nemes Dániel – Kritika, avagy az olvasó visszaszól

A webbel a tartalomgenerálás és -fogyasztás közelebb került egymáshoz, az olvasó véleménye könnyebben jut el az íróhoz – az mégsem örül a kritikának. Egyáltalán kritika-e az olvasó jól-rosszul megfogalmazott véleménye, illetve milyen a jó kritika?

Odrovics Szonja – Sci-fi és fantasy a virtuális világokban

A sci-fi első ráznézésre ideális tematikát jelenthetne a virtuális világoknak. Mivel magyarázható mégis a sikertelensége? Milyen sci-fi és milyen fantasy jelenik meg a népszerű virtuális világokban?

Sebestyén Endre – Biopunk

Az új generációs szekvenálómódszerek felforgatták a biológiát,rengeteg információval szolgálva, és még több kérdést felvetve. A nyílt hozzáférés és a web 2.0 kommunikációs módszerei pedig kezdik lebontani a tudomány elefántcsonttornyát. Mi köze ennek a biopunkhoz és a konyhában kivitelezett molekuláris biológiához?

SFportal Meetup Extra – Metropolis vetítés zongora kísérettel

Az előadásokat és némi lazítást követően Fritz Lang 1927-es klasszikusát, a Metropolist vetítjük le – a Tündérgyár jóvoltából zongorakísérettel. A filmet a régi sci-fi mozik legnagyobb magyarországi rajongója és guruja, Kollárik Péter, aka Chelloveck vezeti fel. Időpont: 2010. március 11., csütörtök, este 19.00 Helyszín: IX. ker., Tűzoltó u. 22. (a Trafó szomszédságában, a Corvin mozitól pár percre)

A BELÉPÉS INGYENES!


SFportal Meetup – Tündérgyár nagyobb térképen való megjelenítése]]>