Ismét itt az év vége – ismét itt az Animekarácsony! Ahol természetesen ismét lesznek érdekes scifis programok is. A rendezvény a japán rajzfilmek és képregények szerelmeseinek, a videojáték-rajongóknak, valamint a sci-fi/fantasy műfajok kedvelőinek nyújt egész napos változatos programokat. 2008 óta töretlen népszerűséggel kerülnek megrendezésre eseményeink, idén jelentősen bővül a rendezvény mérete és programkínálata is. Az idei Animekarácsony központi témája a Csillagok Háborúja (Star Wars). A hetedik rész premierje előtt a rendezvényünkre látogatók átélhetik a klasszikus és az előzmény legjobb pillanatait! – Karácsonyi cosplay verseny! Rendezvényeinkre több, mint ezren jönnek jelmezben, a legeslegjobbak egy izgalmas verseny keretében összemérik jelmeztervezői tudásukat. – Star Wars! Számos érdekes, interaktív előadás, szinkronszínész találkozó, vetélkedő és természetesen több tucat jelmezes rajongó gondoskodik majd arról, hogy a rendezvényre kilátogatók kellően ráhangolódjanak Az Ébredő Erőre! – Rajzcsata! Magyarország legtehetségesebb fiatal rajzosaiból három a nagyszínpadon méri össze tudását. Kézügyesség, improvizáció, fantázia, humor, aki mindezekben a legjobb, az lesz az év rajztehetsége! – Kritikusok (h)arca! A legnagyobb dumás hazai filmkritikusok csapnak össze verbálisan, hogy eldöntsék: kinek a kedvenc filmje az igazi! – Karácsonyi élménypark! Az Amai Teaház ezúttal is számos érdekes programmal, és egy hatalmas karácsonyfával várja a vendégeit! Díszítsük fel együtt! – LoL! A hivatalos Riot Games által támogatott helybennevezős League of Legends minibajnokság, a GamerEvents jóvoltából, ahol ezúttal a felhőtlen szórakozás a cél – továbbra is értékes nyereményekért!

A Star Wars legendái

Ki volt Anakin Starkiller? És Mara Jade? Kik írták a whill krónikákat? Luke Skywalker újra alapította-e a Jedi Rendet?
Mielőtt bemutatták volna az első filmet, George Lucas többször újraírta a Star Wars történetét – a korai verziókra nem nagyon hasonlít a végeredmény, de néhány ötlet túlélte a szerkesztési munkát. Amikor pedig megkezdődtek a VII. epizód munkálatai, sokan szomorúan vették tudomásul, hogy az évtizedek alatt felépített Expanded Universe, az eredeti trilógia történetét folytató regények, képregények, játékok világának lőttek.
Cserébe az újabb folytatások vagy előzmények a Lucasfilm Story Group felügyelete alatt készülnek, és minden további kiegészítő része lesz a hivatalos kánonnak. Az Expanded Universe öröksége azonban itt-ott feltűnik a hivatalos művek között is. Hogy hogyan alakult ki a Star Wars mostani kánonja, és mit sikerült átmenteni az Expanded Universeből, arra keresi a választ ez az előadás.
Előadó: Miyazaki Jun, SFportal Sci-Fi Magazin

Kritikusok (H)Arca – Szirmai Gergellyel

Három hazai filmkritikus csap össze verbálisan, hogy eldöntsék: kinek a kedvenc filmje az igazi – vagy épp mely filmek a legrosszabbak.
Résztvevők: Szirmai Gergely, Szekeres András, Miyazaki Jun; moderátor: Holló-Vaskó Péter
A felsoroltakon kívül számos egyéb izgalmas program, bemutató, vetélkedő, kvízjáték, szabad konzolozás, gó és DDR is várja a látogatókat. A rendezvényen számos kiadó, videojáték bolt, geek üzlet kínálatából válogathatnak az érdeklődők. Tehetséges hazai ékszerkészítők termékei is megvásárolhatók lesznek. A legkülönfélébb hazai klubok is interaktív játékokkal képviseltetik magukat (Stargate, Dr. Who, Gyűrűk Ura, Trónok Harca, stb.), valamint több budapesti japán, távol-keleti étterem is kitelepül a rendezvényre! Facebook: https://www.facebook.com/events/1209319042428389/ Hivatalos oldal: mondocon.hu Helyszín: Hungexpo, Budapest, Albertirsai út 10. Időpont: 2015. december 13., vasárnap, de. 10-től estig https://www.youtube.com/watch?v=YluSJhpMaD4&feature=youtu.be]]>