Amennyire hálás dolog napjainkban képregény adaptációit forgatni, olyannyira bizonytalan kimenetelű a számítógépes játékok megfilmesítése. A Resident Evil sorozat valamiért mégis reménnyel tölti el a producereket, elvégre Milla Jovovich immáron harmadszor is szembeszáll a zombikkal.

{mosgoogle center} Az előző két Resident Evil sikeréről nagyon megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint nyomába sem ér a számítógépes verziónak, mások szerint egy igazán hátborzongató akciófilm kerekedett belőle. Mindenesetre a készítők mindkét epizód végét nyitva hagyták, tág teret adva a lehetséges folytatásoknak, így várható volt, hogy a halottak ismételten fel fognak támadni.

A film forgatása még nem kezdődött el, de ha az ütemtervnek megfelelően dolgoznak a stáb tagjai, akkor várhatóan idén már megindul a Resident Evil: Extinction készítése, tehát 2007-re már a mozikban láthatjuk a produkciót. Mivel egyelőre még az előkészületek zajlanak vajmi kevés az, amit biztosan tudni lehet.

Oded Fehr a Resident Evil 2-benA rendező nagy valószínűséggel Russell Mulcahy lesz, ami azt jelenti, hogy az új film élére ismét új személy kerül. Mulcahy nevéhez olyan korszakalkotó produkciók fűződnek, mint a Hegylakó film első és második része, vagy The shadow című alkotás. Ezen kívül a rendező olyan sorozatok elkészítésében is részt vett, mint a Mesék a kriptából, vagy a Kiéhezve. Elképzelni sem lehet jobb vezetőt a stáb élére.

A rajongók nagy megelégedéssel fogadták, amikor bizonyosságot nyert, hogy a forgatókönyvíró ezúttal is Paul W. S. Anderson lesz. Anderson, aki az első résznél a rendezői szerepkört is betöltötte, mindkét korábbi filmnél a történet megírásáért volt felelős, izgalmas akciójelenetekben tehát nem lesz hiány.

Ami a szereplőket illeti az már biztosra vehető, hogy az előző két rész főhősnője, Milla Jovovich ezúttal is Alice bőrébe bújik. Az ukrán származású színésznő eddigi talán legnagyobb alakításait sci-fi, illetve fantasy filmekben nyújtotta. Elég például csak Az ötödik elem című Luc Besson produkcióra gondolunk. Ennek az alkotásnak címszereplőjeként robbant be Milla Jovovich annak idején a köztudatba.

Sienna Guillory a Resident Evil 2-benAlice társai, a második részből megismert alakok, szintén felbukkannak a Resident Evil: Extinctionben. Újra találkozhatunk a jóképű kommandóssal, Oded Fehrrel és a legváratlanabb helyeken feltűnik Mike Epps, az előző epizód komikus figurája. Hogy a férfi nézők is el legyenek kényeztetve, Milla Jovovich mellett ismét szerephez jut Sienna Guillory, a gyönyörű ex-rendőrnő.

A soron következő rész ugyanott veszi fel a történet fonalát, ahol a Resident Evil: Apocalypse (2004) abbamaradt. Az Umbrella (Védernyő) társaság továbbra sem hagyja abba veszélyes kísérleteit a magasabb profit reményében. Minden politikai hatalmukkal azon vannak, hogy a próbák során tett hibákat kiküszöböljék, és elbánjanak az olyan engedetlenkedőkkel, mint Alice társai.

Ezek után, milyen lesz a harmadik rész? Végig tudjuk izgulni a filmet, vagy a produkció blődségén kacarászunk? Ezek a kérdések mind az idei forgatáson dőlnek el. Az alapanyag azonban kiváló, ha valamire, erre lehet építkezni!

]]>