Megjelent a Hiperballada szerzőjének, az idei glasgow-i EuroConon"Encouragement Award"-dal díjazott László Zoltánnak legújabb műve, aNagate. Kiadja a Delta Vision.
Nagate… Egyesek azt gondolták, Tolkien és társai meséi elevenedtek meg,mások pusztán üzleti lehetőséget, szó szerint végtelen piacot láttakbenne. Egy városvilág, melynek utcáiról lehetetlen térképet készíteni,melynek épületei lerombolhatatlanok, s melyben ősi tabuk tiltják avégső, nagy kérdések megválaszolását.
Ám az emberek gyárakat emeltek az örökkévaló sikátorok fölé, s aszomszédos negyedek halhatatlan népei közül toboroztak munkásokat, hogyazok a modern zóna filléres csodáiért gürcöljenek. Talán ezváltoztatott meg mindent Nagatéban, talán valóra vált a tündérekjóslata, mely szerint egy napon felbukkan az első mágiahasználó ember,aki a tájékozódás képességének egyedüli birtokosaként megmentheti avárosvilágot a közelgő pusztulástól. De úgy hírlik, a szörnyű Felbomlása távoli negyedekben már elkezdődött… Ráadásul Kapuban, az emberekipari enklávéjában összeesküvés és árulás, politikai intrikák és abefolyásolhatatlan végzet készíti elő a modern zóna első forradalmát…
Emberek, ylfek és tündérek; varázstudó örökéletűek és a szívük mélyéngyűlöletet hordozó halandók vágnak neki az utcáknak, melyek a legendáktitokzatos negyedéhez, Nagate szívéhez, Városmélyhez vezetnek.Előítéleteikkel, kételyeikkel éppúgy meg kell küzdeniük, mint a mágikusFelbomlás káoszával – míg világossá nem válik, hogy útjuk ugyanannak azismeretlen tervnek a része, amelynek maga a városvilág irracionálisléte is köszönhető.
Miközben Kapu katonai vezetése, illetve a lázadó munkások vezéreielkerülhetetlenül haladnak a végső ütközet felé, nem is sejtik, hogyankapcsolódik össze a gátlástalan hatalomvágy, egy évtizedes bosszúbeteljesítése és egy magányos asszony sorsa a városvilág létével ésjövőjével.
]]>