Scott Bakula „talán”-nal válaszolt az eshetőségre, van-e esély folytani a Quantum Leap című legendás sorozatát. Az 1988-93 között öt évadot megélt sorozatban a színész dr. Sam Beckett bőrébe bújva utazik az időben testből testbe ugrálva, és hoz rendbe kapcsolatokat, életeket… old meg személyes, politikai vagy más jellegű problémákat a 20. század legkülönbözőbb korszakaiban. Az utazásban otthon maradt társa, Al – Dean Stockwell – segíti. A sorozat záró epizódja sikerülhetett volna jobban is, mindenesetre nyitva hagyta a lehetőséget, hogy mi is történik Sam Beckettel az idők során.

Az azóta a Star Trek Enterprise-ban vagy a NCIS: New Orleans sorozatban főszerepet játszó színész Bob Saget Here for You elnevezésű podcastjában beszélt erről, hozzátéve, hogy a jogokkal volt eddig is a probléma, és nem tudja, azok elrendeződtek-e.

Hogy a csaknem három évtizedes sorozat nincs teljesen elfelejtve a készítők oldaláról sem, arra Donald P. Bellisario egy 2017-es nyilatkozata utal. A Quantum Leap hajdani producere arról beszélt, hogy a sorozathoz időközben készült egy filmforgatókönyv is.

Dean Stockwell and Scott Bakula Photo: Skip Bolen/CBS

A jogok Belissario és az NBC Universal között oszlanak meg, nekik kellene egyezségre jutniuk. Hacsak nincs közöttük kibékíthetetlen ellentét, reméljük fognak is, és mivel az NBC a Peacock streamingszolgáltató felélesztésén gondolkodik, legalábbis erről beszélt 2020-ban Jeff Bader a csatorna programtervezési és stratégiai vezetője, oda befér egy ilyen jellegű sorozat. Azaz dr. Sam Beckett kalandjait – bár kicsit éltesebben – de ismét nyomon követhetjük majd.

]]>