Ben Affleck lesz a Batman, az internet népe nem fogadta örömmámorban Lex Luthorral kapcsolatos híreket sem, mely szerint Jesse Eisenberg fogja játszani a karaktert. A mindenről állandó jelleggel szivárogtató Latino Review most utánajárt, hogy tulajdonképpen milyen is lesz Luthor következő inkarnációja. Innentől kezdve természetesen SPOILER! [accordion title=”SPOILER, kattints a kinyitáshoz!” id=”id-here”] Ha igazak az oldal információi, akkor Lex Luthor sokban fog különbözni attól, akit a korábbi filmekben vagy képregényekben, esetleg a Smallvilleben megismerhettünk. Egy apróságot kivéve – annyiban hasonlítani fog elődeire, hogy kopasz lesz.

Agresszív kölyök

Batman vs. Superman-ben Luthor még mindig nagyon fiatal, de már egy multimillárdos céget irányít. 14 évesen még utcagyerek volt, 15 évesen már egy utcai bandát vezetett Metropolisban. Korán megtanulta, hogy mindig lesz valaki, aki nála nagyobb és erősebb – de olyan nem, aki okosabb lenne. Szerinte az erő nem minden, az elszántság a lényeg. És ez a filozófia neki be is jött, pusztán az eszére támaszkodva eddig mindent elért, amit akart.

Wayne-Luthor paktum

Luthorral már a film legelején találkozni fogunk – ahogy Bruce Wayne-el is, aki éppen őt látogatja meg a Lexcorp Tower 125. emeletén. Amikor Wayne megérkezik, akkor éppen a The Man of Steel eseményeit nézi vissza a monitorain. Wayne és Luthor nem éppen jóbarátok, sőt: előbbi már arrogáns, lelkiismeretlen kölyöknek nevezte utóbbit. Luthor viszont csak egy elkényeztetett örökösnek hiszi Wayne-t, akinek csak az ölébe hullott a vagyona, míg ő keményen megküzdött érte. Ami mégis összehozza őket, az Metropolis újraépítése, amit ugyebár eléggé lelaktak az előző filmben. Wayne úgy gondolja, hogy félre kell tenniük a nézeteltéréseiket, és egyesíteni erőiket, hogy ezzel a várost szolgálják. Wayne szerint segíteniük kell a tragikus körülményeken, Luthor számára az újjáépítés egy remek üzleti lehetőség. Lex úgy gondolja, hogy a Wayne Enterprises egy komoly, erős cég, de kicsi ahhoz, hogy veszélyt jelentsen rá. Hiszen Lex LuthorLexcorp, a Lexcorp pedig egyenlő Metropolis-szal. Ugyanakkor lát lehetőseget a Wayne Enterprisesban, amiket ki tudna használni. Amikor Wayne távozik a találkozójukról, akkor pedig kin fog eltűnődni Luthor? Hát a Batmanen.

Másként gondolkodnak a bevándorlási politikáról

Különböző módon ítélik meg egyébként Supermant is. Wayne szerint egy érdekes és lenyűgöző figura, míg Luthor csak egy idegenként tekint rá, akinek semmi keresnivalója a bolygónkon. És aki valószínűleg meg is ölhető – akármilyen képességei is legyenek, szerinte nem halhatatlan. Bruce szerint viszont lehetséges egy békés megoldás is a Superman-problémára. Már csak azért is, mert nem nyerő ötlet elkezdeni birkózni egy isteni hatalmú lénnyel. Luthor sem birkózni akar, hiszen egy tábornok nem rohamoz az első sorokban a többi gyalogossal. [/accordion] Mit gondoltok, jónak tűnik ez az irány a karaktereket illetően?]]>