Megérkezett a Transformers harmadik részének, a Dark of the Moonnak az első trailere. A robotzúzdát szokás szerint Michael Bay rendezi, és Shia LaBeouf is újra magára ölti Sam Witwicky karakterét. Barátnőjét, a Mikaela Banest alakító Megan Fox azonban nem tér vissza, mert miután Hitlerhez hasonlította Bay-t, nem meglepő mód kirúgták. Helyét az ugyancsak szemrevaló Rosie Huntington-Whiteley veszi át, aki egy Carly nevű hölgyet alakít majd, és eleddig modellkedésből élt. Az előző részek szereplői közül visszatér John Turturro (Simons ex-ügynök, jelenlegi hentes), Ramon Rodriguez (Leo Spitz, Sam összeesküvés mániás szobatársa), Josh Duhamel (William Lennox őrnagy) és Tyrese Gibson (Robert Epps őrmester) is. Szerencsére – vagy szerencsétlenségünkre? – a Witwicky szülőket sem kell mellőznünk, Kevin Dunn és Julie White is visszatérnek korábbi szerepükhöz. Sőt, még Glenn Morshower is újra tiszteletét teszi, aki az első részben az elhalálozott Sharp ezredest, a másodikban pedig Morshower tábornokot játszotta. Ezúttal nem ölt új szerepet, marad a N.E.S.T. parancsnoka.

Az új szerepekre is igyekeztek ismert színészeket leszerződtetni, így a filmben feltűnik John Malkovich, Patrick Dempsey és Alan Tudyk is.

A két főrobot hangját kölcsönző Peter Cullen (Optimus Prime örök hangja) és Hugo Weaving (Megatron) sem marad ki, őket pedig követi majdnem az összes még nem kinyiffant robot. Bay egyedül a második rész debil ikreit nem akarja szerepeltetni, mert szándéka szerint ebben a részben kevesebb lesz az agyament humor.

Ami a történetet illeti, Bay esküdözik, hogy nagyszerű lett, mégis, az előző két részben nem a sztorinak jutott a domináns szerep, így valószínűleg ezúttal sem az fogja elvinni a filmet, hanem a hatalmas robotok még hatalmasabb összecsapásai. Chicagonak már biztos vége, és valószínűleg további nagyvárosok is a robotpankráció áldozatává vállnak.

A bemutató: 2011. július 1. (a világpremiernek hála nálunk június 30.), ezúttal 3D-ben is.

]]>