Az AVANA Egyesület, a Nézőpontok Kiadó és a Graal Könyvek Kiadó támogatásával pályázatot hirdet új, sci-fi novellák megírására. A „Preyer Hugo emlékére” sci-fi pályázaton minden olyan alkotó részt vehet, akinek még nem jelent meg önálló kötete. Egy pályázó, több művel is pályázhat. Postázási határidő: 2008. június 22.
A novellák terjedelme ne haladja meg a normál sorközzel írt 25 gépeltoldalt. A terjedelem túllépése a pályázatból való kizárásteredményezheti. A díjazásra az Avana Egyesületnek összértékben 40 ezerFt áll rendelkezésére, az együttműködő partnerek egyéb jutalma mellett.A pályázat jeligés. Kérjük a pályázókat, hogy a pályázati anyagon netüntessék fel nevüket, csak a m? címét és jeligéjét. A ” jeligefeloldását” (nevet, pontos címet, telefonszámot, e-mail címet) apályázat mellé, jeligéjével ellátott, lezárt, borítékba helyezzék! Postázási határidő: 2008. 06. hó 22.
A műveket az alábbi címre kérjükelküldeni: Bódi Ildikó címén 3100 Salgótarján, Fáy András krt. 86. Az Avana Egyesület a pályaművekről írásos bírálatot nem készít. A HungaroCon sci-fi találkozó (2008. július 25-27.) ideje alatt, a rendezvénnyel párhuzamosan, az Egyesület ún. „Literátor-m?helyt” szervez a novellaírók számára, ahol a zsűri tagok is tartanak majd előadást. E napokon a pályázók, személyes beszélgetést kérhetnek alkotásuk véleményezése céljából.   A pályázó, a pályázat beadásával hozzájárul, hogy műve megjelenhet az Avana Egyesület kiadványaiban, a beküldött alkotást máshová nem nyújtja be, ill. nem járul hozzá az interneten való megjelentetéséhez sem. A pályázatra beküldött anyagokat csak a szerzőknek, személyesen a H.Con utolsó napján áll módunkban visszaadni.   Kérjük, hogy a  pályázók a műveket egy nyomtatott (másolt) példányban, valamint valamilyen adathordozón,  CD-n, vagy floppyn is küldjék be. A legsikerültebb alkotásokat, az Avana Egyesület egy háromtagú zsűri véleménye alapján díjazza, e művek megjelenhetnek az Új Galaxis antológiában, és az Avana Arcképcsarnokban. Eredményhirdetésre , díjátadásra a 2008 évi. HungaroCon sci-fi találkozón kerül sor,  07. 26.-án  17 órai kezdettel.
]]>