Minden történelemiránt érdeklődő számára hasznos (ám méregdrága) könyvsorozatot indított aCorvina Kiadó. A sorozat célja bemutatni a történelem egy-egy jeles uralkodójának nevévelfémjelzett korszak hétköznapjait. 

 1886}

Egyenlőre két kötetjelent meg a Mindennapok történelme sorozatban, amelyek közelebb állnak aszerepjátékhoz: Francois Trassard: Hétköznapi élet a Napkirály korában és Boris Dänzer-Kantof: Hétköznapi élet Napóleon korában (és egy magyarvonatkozású rész Valuch Tibor: Hétköznapi élet Kádár János korában címmel.)

A családi élet, aszokások, a munka és a szórakozás, az öltözködés, az utazás, a vallás, akultúra, a szexualitás, a hadviselés köré csoportosítva tárja az olvasó elé aFranciaországi mindennapokat az első két mű. A leírásokat kizárólag korabeliforrásokból származó színes illusztációkkal fűszerezik, melyek szintefilmszerűen mutatják be a kor divatját, lakáskultúráját, vagy épp azorvostudomány akkori eszközeit, megoldásait.

Mindezek mellettolyan kérdésekre is választ kaphatunk, hogy például mennyi ideig tartott amunkaidő, mi volt a közkedvenc étel, volt-e, hogyan működött a posta, vagy éppmire költötte legtöbbet a nép?

Természetesen nemcsak a pompát és ragyogást, az akkori élet árnyasabb, szegényebb  oldalát is bemutatják a szerzők.

Összegezve: AMindennapi történelem című sorozat arra vállalkozik, hogy feleleveníti egykorvolt emberek életét; mindennapjaikat, erkölcsüket és szokásaikat.


Mesélőknek,játékosoknak egyaránt érdekes-tanulságos olvasmány lehet.

 

Kiadó: Corvina
Ára:5990 Ft
Terjedelem: 192 oldal

 

]]>