A Vad Virágok Könyvműhely igényes és merész lépésre szánta el magát, amikor megjelentette Odegnál Róbert Rév – A hívó című képregényét. A Magyarországon éppen csak bimbózó képregény-kultúra egyik jelentős állomása lehet e mű, amihez hasonlóra régóta és sokan vártak.

A hívó két és fél év alatt készült el, a grafikus szabadidejében dolgozott rajta. Az eredetileg külföldi piacra szánt alkotást a Vad Virágok kiadó karolta fel, és adta ki idén ősszel: a Hungarocomix képregény-kiállításon a szerző már örömmel dedikálhatta művét.

Történet:
Az események középpontjában egy „hívó” áll, aki képekben előre látja a jövőt. Drogokkal terhelt tudatának ezt a fajta képességét maszek megbízások során kamatoztatja. A rossz előjelek ellenére aztán elvállal egy feladatot, amely veszélyesebb minden eddiginél.

A komor alaphangulatú képregény előre láthatólag egy 3 vagy 4 részes sorozat lesz. Az első, most megjelent rész 48 színes oldalból áll. A második rész jövőre fog megjelenni. Ugyancsak 2006-ra tervezi a kiadó a francia nyelvű kiadást is.

A szerzőről:
Odegnál Róbert 1974-ben született Budapesten, és a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafikai szakán diplomázott 2003-ban. Számos könyvnek készítette címlapját (többek között a Shannara-könyveknek vagy a Mysterious Universe-sorozatnak), illetve illusztrátorként is ismert. A rajz.film.hu internetes portál Vadkelet című képregénypályázatán első helyezést ért el T.B. című művével, majd Míves Céh képregény-rajzoló versenyén kapta meg megosztva az első díjat. Dolgozott a Nyócker című film hátterein is. A szerző honlapja
A képregény honlapja Kapcsolódó anyagok:
Hungarocomix – Képes riport
]]>