McDevitt logikus örököse Isaac Asimovnak és Arthur C. Clarke-nak.” – így nyilatkozott a Galaktika Fantasztikus könyvek legutóbb megjelent regényének, a Polarisnak írójáról Stephen King. A Publishers Weekly szerint pedig:

„A regény elegáns és izgalmas felszíne alatt a cselekmény és a gondolatok kivételesen nagyszerű kombinációja rejlik.”
A Polaris a napokban látott napvilágot F. Nagy Piroska fordításában. Már kapható a könyvesboltokban, ára 2990 forint, illetve kedvezménnyel a Galaktika szerkesztőségében (Budapest II. Ker., Fény u. 2.)

Jack McDevitt: Poralis – Könyvajánló

Hatvan évvel ezelőtt, amikor megtalálták a Polarist, az űrhajó üres volt, pilótája és utasai sorsáról senki nem tudott semmit. Most, a titokzatos eltűnés évfordulóján, árverésre akarják bocsátani a hajón talált tárgyakat. Bennfentes ismeretei révén Alex Benedict, a galaxis egyik legtekintélyesebb régiségkereskedője szerzi meg magának a tárgyak egy részét. Amikor egy robbanás következtében a gyűjtemény megsemmisül, Alex megérti, valakik mindenáron el akarják titkolni, ami a Polaris fedélzetén történt. Márpedig neki feltett szándéka, hogy végére jár az ügynek – különösen akkor, ha ez az élete kockáztatásával jár… Jack McDevitt fantasztikus érzékkel keveri az SF-et és a krimit, hogy a Született stratéga után ismét egy magával ragadóan izgalmas történetbe rántsa magával olvasóit. És az űrkorszak Indiana Jonesba oltott Sherlock Holmesa ezúttal még egy szépséges segítőtársat is talál magának.
„Intelligens, provokatív mű egy olyan írótól, akinek minden könyve energiát, stílust és friss perspektívát kínál.” – Washington Post Book World „McDevitt a hősnőit is egyenrangú félként sodorja veszélybe, és az eredmény egy olyan szórakoztató regény, hogy az olvasó még be sem fejezte, máris kézbe venné a következőt.” – Analog „Vajon milyen lett volna Dashiell Hammett SF-íróként? McDevitt csattanós választ ad erre a kérdésre legújabb regényével, a Polarisszal.” – Jesup Press-Sentinel
Jack McDevitt: Polaris Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek Fordító: F. Nagy Piroska Oldalszám: 432 oldal Bruttó fogyasztói ár: 2990.- Ft]]>