Az Agave könyvek gondozásábannapvilágot látott Philip K. Dick legújabbkönyve, az elsőként 1964-ben megjelent Az Alfa holdklánjai. A regény az Alfa III M2 holdon játszódik,ahol egy elmegyógyintézeti ápoltakbólálló telepescsoport tagjaira néha látomásoktörnek rá és ezek a látomások mostvalami kívülről érkező szörnyű veszélyeljövetelét jelzik.

Ajánló:

A Holdat őrültek lakják. De azok sem normálisakakik el akarják foglalni.

Az Alfa III M2 hold egészen mostanáig senkit semérdekelt. A volt elmegyógyintézet kezeltjeibőlálló telepesek klánokba szerveződve ésviszonylagos nyugalomban éltek skizofrén, paranoiás,mániakus, hebefrén, rögeszmés-kényszeres,depresszív vagy polimorfikus skizofrén életüket.De a látomások most valami kívülről érkezőszörnyű veszély eljövetelét jelzik.

Chuck Rittersdorf a CIA ügynökeként dolgozik aFöldön, a házassága darabokra hullott,pszichiáter felesége az Alfa III M2 holdra készülutazni. Chuck azonban nem törődik bele ilyen könnyen ahelyzetbe, és a saját kezébe próbáljavenni az események alakulását. Az eddig békéshold hamarosan nemcsak kettejük ádáz harcának,hanem egy galaktikus összecsapásnak is a helyszínévéválik.


Philip K. Dick: Az Alfa hold klánjai
Eredeti cím: Clans of the Alphane Moon

Fordító: Pék Zoltán
Borító: Kuszkó Rajmund
Terjedelem: 240 oldal
Ár: 2280 Ft

]]>