Megjelent a Galaktika magazin áprilisi, 193. száma. A legújabb szám szerzői: Kasztovszky Béla, Frank Herbert, Fritz Leiber, Vlagyimir Arenyev, Eugie Foster, Henry Lion Oldie, John Wyndham. Kapható az újságárusoknál.


Az új folytatásos kisregény, a Nóva Bellatrix szerzője, Kasztovszky Béla kalandos történetben bizonyítja, hogy minden természeti erőnél pusztítóbb hatással járhat a szerelem. Frank Herbert Száguldása arról szól, milyen nehezen birkózik meg az ember rohanó életmódunk további gyorsulásával. Fritz Leibertől a Jelek a zebrán morbid történet a gyalogosok és az autósok végső összecsapásáról. A Jó hírek, Vlagyimir Arenyev ukrán szerző elbeszélése különös idegen invázióról mesél, ahol a támadók agresszió helyett a kommunikáció fegyverét vetik be ellenünk. Eugie Foster novellájának hőse városi bandaháborúba keveredik, és a végén azon kapja magát, hogy Minden itt van a fejemben. Lázár, kelj fel! – ez a címe Henry Lion Oldie írásának, ami azonban nem halott emberek, hanem halott érzelmek feltámasztásáról szól. A Retro-rovatban John Wyndham egy vándorcirkusz-társulatról ír, melynek életét egy új tag, Jizzle alaposan felforgatja. A galaktika 193. számának központi témája a környezetvédelem. A cikk ismerteti a jelenlegi talán legnagyobb problémát, a szén-dioxid kibocsátást, bemutatja, mit lehet és kellene ellene tenni személyes és országos szinten, valamint ismertet néhány sci-fi-be illő elméletet a probléma megoldására.
 
A játék rovat most az interneten keresztül játszható játékok hátterével foglalkozik, és rávilágít, hogy az itt felismert törvényszerűségek és az itt alkalmazott technikai és látányelemek hogyan befolyásolják az élet más területeit.
 
Az újság bemutatja a legendás francia kutató, Nicolas Vanier fantasztikus utazását, amely során nyolcezer kilométert tett meg egyedül, kutyaszánon, a Bajkál-tótól Moszkváig. Megmutatjuk, hogyan támogat egy XIX. századi expedíciót a XXI. század technológiája. Kapcsolódó anyagok:
Hamarosan kapható a Galaktika 192. száma
Hétfőn a boltokban a 191. Galaktika
Galaktika 188 & 189. Kapcsolódó fórumok:
Galaktika
Galaktika Online
Metagalaktika ]]>