Find more videos like this on SFport.net
Shepard visszatér(het) Shepard meghal, majd feltámad; a játék végén fog meghalni, emiatt nem lesz benne a harmadik részben; mentsük a mentéseket… Na, kábé ezek jöttek össze az elmúlt években a jó Shepard parancsnokkal kapcsolatban. Ami biztos volt, hogy az előző rész mentéseit eltehettük a sufniba, mert felhasználhatjuk ennél a résznél, ez pedig azért feltételezte, hogy az öreg harcos nem vész oda túl korán. Így tehát adott lesz, hogyan viszonyulnak hozzánk korábbi társaink, vagyis akit ágyba vittünk, az nem fog hirtelen amnéziát kapni, aki meghalt, úgy is marad, stb. Az ME2 világa mondhatni olyan lesz, amilyenné tettük az előző részben. Ám, ha nem tettük el a mentésünket, vagy nem vagyunk elégedettek vele, akkor sem kell pánikba esni, teljesen friss Sheparddal is nekivághatunk az újabb űrbéli kalandoknak. Ebben az esetben a program – valószínűleg NPC-ken keresztül – kideríti, milyen is a múlt, vagyis egyszerűen kikérdez majd bennünket. Azonban Shepard mégis csak meghal. A jó parancsnok a Normandy űrhajóval együtt hal az első hat perc után. Király, mi? Ám az előző részben csak említés szintjén szereplő Cerberus társaság ezúttal ténylegesen színre lép és feltámasztják Shepard parancsnokot (állítólag úgy, mint Leeloo-t az Ötödik elemben), és feladatot adnak neki: verbuváljon egy csapatot zsoldosokból, fejvadászokból és egyéb szabadúszókból, akikkel elugorhat egy öngyilkos küldetésre. Feladatunk tehát most sem egyszerű, de ezúttal legalább nem a galaxis, csak szeretett emberiségünk a tét, mert valaki vagy valami a földi kolóniákat támadja. A történetben rengeteg fordulat lesz, ráadásul sokszor komoly dilemmába is ütközünk, amin a csapattársunk, sőt, egyes esetekben maga Shepard élete múlhat. A fejlesztők szerint megadták az esélyt arra, hogy minden társunk túlélje a kalandot, ám ezért alaposan meg kell küzdenünk.
Find more videos like this on SFport.net
Nem kell ide dream-team, ha van helyette rém-team Az előző csapatot nagyjából leírhatjuk, legalábbis legtöbbjük nem sokáig lesz velünk. Akik biztos visszatérők, az Tali’Zorah nar Rayya, azaz Tali, a quarián gépész, valamint Garrus Vakarian, a turian ex-F-VÉD tag. A többiek feltűnése is várható, de nem mindegyikük lesz velünk a játék végéig, sőt, megeshet, hogy egyikük-másikuk a Normandyn hagyja a fogát. Helyettük kapunk egy egész sor új embert (azaz lényt), akik társasága jelentősen megkönnyítheti a végigjátszást. Közülük a leginkább kiemelendő Miranda Lawson, a Cerberus küldötte. Ő azon kívül, hogy dögös (kettőt találhattok, hogy Shepard a harctéren kívül mihez kezd vele), hangját és arcát Yvonne Strahovski adja, aki a Chuck című sorozatból ismerhetünk. Mellette velünk tart egy újabb krogan zsoldos, és újfent mellénk szegődik egy asari (a vicces nevű Samara), illetve két ember, egy drell (új faj) és egy salari is a nyomunkba szegődik majd. Sőt, ha letöltjük az első, 29-én megjelenő ingyenes DLC-t, akkor plusz egy ember társaságában indulhatunk útnak, ugyanis akkor megkapjuk Zaeed Messani Cerberus ügynököt is. Az igazi csemege viszont a mellékszereplők háza táján vár ránk, egész pontosan a szinkronstáb berkeiben. Olyan színészek fogják megszólaltatni az utunkba kerülő főbb NPC-ket, mint Adam Baldwin (Firefly), Martin Sheen (Végső visszaszámlálás), Tricia Helfer (Battlestar Galactica), Carrie-Anne Moss (Mátrix) és Michael Dorn (Star Trek: The Next Generation), ráadásul visszatér Keith David is (Pitch Black) Anderson szerepébe. Ez igen tisztes felhozatal, ha azt vesszük, hogy az első részben csak Lance Henriksen (Aliens) és Marina Sirtis (Star Trek: The Next Generation), valamint a már említett Keith David voltak híresebbek.
Find more videos like this on SFport.net
Adjunk neki! Azok, akik már látták a játékot működés közben, leginkább azt emelték ki, hogy az ME2 még az leső résznél is pörgősebb. Az új fedezékrendszernek hála mostantól képesek leszünk befolyásolni, hogy Shepard mikor és mi mögé csüccsenjen le, ami igencsak jó, mivel az előző részben a fedezékrendszer jelentős probléma volt. Emellett az új flinták is tovább színesítik a csatateret. Immár van rakéta- és gránátvető is, ám ezek kifogyhatnak (de a kisebb csúzlik továbbra is végtelen lőszerrel bírnak). A harcokat tovább élénkíti majd, hogy új sebzésmodell társult a játékhoz, így már nem mindegy, hova célzunk. Egy jól irányzott fejlövés – amennyiben csak nincs sisak és pajzs a páciensen – bárkit a túlvilágra küld, míg ha térdkalácson lőjük a delikvenst, azonnal a porba bukik, hogy aztán ott várja meg, míg szépen kivégezzük. Azonban a parázs csatáknak van egy kellemetlen része is. Az RPG elemek megritkultak. Például nem lesz lehetőségünk külön fejleszteni a megfélemlítés és meggyőzés készségünket, helyettük a tárgyalási képesség menüpont lesz. Bár a fejlesztők állítják, hogy a kivett elemek nem fognak hiányozni, azonban az RPG rajongók nem biztos, hogy osztani fogják ezt a véleményt. A Mass Effect amúgy is jobban húzott a TPS-ek felé, most azonban könnyen lehet, hogy a második rész majd le sem tudja tagadni, hogy „csak” egy RPG elemekkel dúsított nézdahátamlövölde. Ez persze azért annyira nem probléma, pláne, ha a világ hangulatát sikerült megőrizni, és a történet is jó lesz. Márpedig erre a kettőre a készítők nagyon büszkék. Szerintük a sztori az eddigi legjobb, amit a Bioware összehozott, a hangulat pedig olyan lesz, mint a Star Wars ep4 után az ep5: sokkal borongósabb, reményvesztettebb.
Find more videos like this on SFport.net
Csak jönne már Január 29. már nincs messze. Hogy a Bioware embereinek mit sikerült összehozniuk a sok ígéret mellett, az akkor fog kiderülni, de eddig a legnagyobb negatívum, amit írtak róla, az az RPG elemek megkurtítása. Hát, ha tényleg ennyi lesz a legnagyobb baj vele, akkor méltó folytatása lesz az előző résznek.
Find more videos like this on SFport.net
Gépigény: Minimum konfiguráció: Operációs rendszer: Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7 CPU: 1,8 GHz Intel Core 2 Duo vagy ennek megfelelő AMD processzor RAM: 1 GB (Windows XP) / 2 GB (Windows Vista és Windows 7) HDD: 15 GB VGA: Shader Model 3.0 kompatibilitással, illetve 256 MB memóriával ellátott kártya (NVIDIA GeForce 6800 vagy ATI Radeon X1600 Pro, illetve ezeknél jobb) Fontos: Az NVIDIA GeForce 7300, 8100, 8200, 8300, 8400, és 9300, valamint az ATI Radeon HD3200 és a HD4350 kártyák nem felelnek meg a minimum követelményeknek! Ajánlott konfiguráció: Operációs rendszer: Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7 CPU: 2,6 GHz Intel Core 2 Duo vagy ennek megfelelő AMD CPU, illetve ezeknél jobb RAM: 2 GB VGA: ATI Radeon HD 2900 XT vagy NVIDIA GeForce 8800 GT, illetve ezeknél jobb
Find more videos like this on SFport.net

Find more videos like this on SFport.net

]]>