Thor: The Dark World tavaly aratott sikereket, míg a Captain America: The Winter Soldier az idei tavasz egyik reménysége – a stúdió azonban már meg is kezdte az előkészítő munkálatokat a két szuperhős harmadik filmjével kapcsolatban.

Thor 3 – megvannak a forgatókönyvírók

Marvel univerzum második legnépszerűbb istenségének, Thornak a kalandjait Craig Kyle és Christopher Yost fűzheti tovább. Kyle igazi Marvel-veterán, producerként közreműködött az eddigi Thor-filmekben, de volt beleszólása egyéb projectekbe is, így a Planet Hulk, Hulk Vs. Doctor Strange és a The Invincible Iron Man animációs filmekbe is.  Yost szintén nem pályakezdő, speciel ő volt az egyik írója a The Dark World-nek is, és már dolgozott együtt Kyle-al néhány animációs sorozaton is.

Captain America 3 – visszatérnek a rendezők

A még be sem mutatott Captain America: The Winter Soldierrel meg annyira meg vannak elégedve a Marvelnél, hogy az Anthony és Joe Russo párost már le is szerződtették a harmadik részre. Holott – mint a Variety forrásai rámutatnak – hivatalosan még nem is kapott zöld utat a produkció. A tesztvetítések során viszont remek visszajelzéseket kapott az áprilisban érkező második rész – a rendezőpáros lefoglalása azt jelzi, hogy a stúdió meglehetősen biztos a közönségsikerben. A Marvel egyébként szereti minél gyorsabban tisztázni a rendezők / forgatókönyvírók személyét, hiszen ha lazán is, de a különböző filmek összefüggenek: a többi produkció stábjának is érdeke, hogy minél előbb kiderüljön, milyen irányba tart egy-egy újabb rész története. A The Winter Soldier amúgy kapott egy képregény előzményt is, mely digitálisan is megvásárolható a Marvel boltjában. Ebben Rogers és két társa, Black Widow és Rumlow Chicagoban nyomoznak, mert egy titokzatos fegyver, A Zodiákus ellenséges kezekbe került. A csapat feladata megállítani a terrorista csoportot, mielőtt valami nagyon rossz történne – de úgy tűnik, ellenségek nem csak arrafelé vannak, hanem bizony a S.H.I.E.L.D. berkein belül is.]]>