Abaszisz, a Quiron-tenger déli nagyhatalma a Pyarron szerinti 3614. esztendőben hosszú télre készül: toroni lány érkezik Ifinbe az uralkodó jövendőbelijeként, ám a kényszerházasság mögött súlyos titok lappang. Az udvarban egyesek az évszázadok óta betiltott Szabad Liga újjászerveződéséről beszélnek, Malfeo Amalli és Damorra Karnelian titkos szövetségéről a toronpárti nagykancellár ellen, és azt is tartják, hogy az ifjú nagykirály bolond, és éjszakánként retteg atyja szellemétől.

Az intrikusok az új királynét is behálózzák, aki nem találja helyét az udvarban, Toron hatalmasságai pedig elérkezettnek látják az időt, hogy a 3609-ben felrúgott Concordia helyett újabb „baráti szövetséget” kényszerítsenek az országra. Tirunának rá kell döbbennie, hogy tehetetlen férje mellé új hazát is kapott, és hogy a kötelesség nagyobb úr érzelmeinél – ám e felismerésig szerelmen és gyűlöleten, életen és halálon keresztül vezet az út a legkeményebb fém, az abbitacél országában. Részlet az SFportalon

A regény bemutatójára a november 27-diki Átjáró Találkozások során kerül sor a Millenáris Fogadójában. A szerep- és kártyajátékversenyek után itt találkozhattok az Abbitkirálynő írójával és a M* új kiadójával is.


]]>