Ma este nyit a VII. Átjáró Fesztivál, Magyarország legnagyobb fantasztikus fesztiválja a Jövő Házában (volt Millenáris Park). A látogatók a ma esti ünnepélyes megnyitón már találkozhatnak a rendezvény sztárvendégeivel, így Adrian Paullal, Mira Furlannel, Harry Harrisonnal, Ian Watsonnal és Roberto Quagliaval. Este az éjszakai őrség és az X-men 2 várja a mozik szerelmeseit.

A tegnapi nap folyamán érkezett meg Adrian Paul hazánkba, délután egy órakor pedig máris megjelent a Jövő Házában tartott sajtótájékoztatón. A sajtó képviselőit a Birodalom rohamosztagosa fogadta, valamint néhány Középföldéről idelátogató tünde hölgy – a Hegylakó mellett ők bizonyultak a legnépszerűbbeknek az eseményre ellátogató fotósok körében. Helyszínül a Jövő Háza parkjában felállított grillező szolgált, amely szintén az Átjáró Fesztivál első napján kezdi meg működését – ma indul ugyanis a foci VB is, a parkban pedig egy óriás kivetítőt állítottak fel, amelyen majd nyomon lehet követni az aktuális meccseket. Amikor pedig nem futball-közvetítés van, a kivetítőn a Fesztivál különböző videóanyagai fognak szerepelni – így különböző sf videóklippek, rövidfilmek és egyebek. A sajtótájékoztatót Királyházi Csaba, az Átjáró Fesztivál kommunikációs igazgatója nyitotta meg, majd át is adta a szót Kirchkeszner Ágnesnek, a Jövő Háza kultúrális programigazgatójának. Szélesi Sándor az Átjáró eddigi történetéről beszélt az egybegyűlteknek, illetve a hétvége programjáról.
Szász Attila a több nemzetközi díjat is besöprő Most látszom, most nem látszom című kisfilmjéről tájékoztatta a megjelenteket, míg Füle Zoltán a Sötét oldal című Star Wars rajongói film kapcsán a fanfilmek nemzetközi helyzetéről beszélt. A legtöbb kérdést természetesen Adrian Paul kapta, eddigi pályafutásával, valamint későbbi terveivel kapcsolatban – így a készülő ötödik Hegylakó filmre is sokan voltak kíváncsiak.
A színész és a rendezvény szervezői azonban hamarosan elindultak, hogy interjúkat adjanak a délután folyamán másoknak is, így a Cool TV stúdiójába indultak elsőként.
Az estét az Óceán bárban tartott nagyszabású médiaparty zárta, ahol a hazai médiaélet hírességei, sztárjai találkozhattak személyesen a Hegylakóval. ]]>