klingon bathlettel raboltak bankot az Egyesült Államokban.  Hogy ez azért van, mert év elején többen válnak fogékonnyá az alternatív pénzszerzési lehetőségekre, vagy csak a sajtó nem tud egyéb szenzációkat szállítani, nem tisztünk eldönteni. Viszont az SFblogs néhány bloggere segítségével összeszedtük, hogy melyek voltak a sci-fi regényekben, filmekben, sorozatokban a legjobb rablások.

Battlestar Galactica – Tylium rablás

A legtöbb sci-fi sorozat nem szokott olyan apróságokkal foglalkozni, hogy például miféle üzemanyaggal mennek az űrhajók. Azok csak repkednek össze-vissza – a Battlestar Galactica első szezonjában viszont komoly kérdés volt, hogy a menekülő flotta végülis miből fog tudni menekülni. A The Hand of God című epizódban egy komplett cylon bázist robbantanak rommá a kérdés megoldása kapcsán. (Sayed jelölése)

Babylon 5 – A Babylon 4 elrablása

Egy urban legend szerint még a szocializmusban egyetlen éjszaka alatt kaptak szét egy gyárkéményt a benne foglaltatott téglák miatt. A Babylon 5 legénysége azonban nem kispályázott, ők egy bonyolult időutazós sztori keretében egy komplett űrállomást loptak el: a Babylon 4-et. A cél nemes volt: vissza kellett küldeni a múltba, hogy 1000 évvel korábban elverjék a galaxist fenyegető Árnyakat. (Merras jelölése)

Star Trek – az NCC-1701 Enterprise elrablása

A Spock nyomában című mozifilm ezzel nyit: mivel a Csillagflotta nem nagyon akar Kirknek és csapatának segíteni, hát úgy döntenek, renegátok lesznek. Viszont ehhez kell egy űrhajó is, és miért ne a jól bejáratott és megismert Enterprise legyen az? Hát fogják, és kilopják a dokkból. (Dzséjt jelölése)

Star Trek – egy holo-kaszinó kirablása

A Star Trek világának legjobb találmánya nem a fézerágyú vagy a görbületi hajtómű, hanem a holofedélzet. Rájöttek erre a forgatókönyv írók is, és jobbnál jobb holo-epizódokat hoztak össze. A Deep Space Nineban Siskoék egy hologram kaszinót rabolnak ki, hogy megmentsék egy holofigura, Vic Fontaine életét. (Dzséjt jelölése)

Ellopni egy Chagallt

A Mysterious Universe regényfolyam egyik komplett része arról szól, hogy végülis hogy lehet kirabolni egy hipermodern védelmi eszközökkel, meg néhány rosszindulatú asztrállénnyel védett ojjektumból egy Chagall festményt. (Merras jelölése)

Stargate – nagyüzemi Csillagkapu-lopkodás

Hogy ne csak nemes ügyek legyenek a scifis rablások mozgatórugói, ezért emlékezzünk meg egy Csillagkapu-epizódról is. Ba’al szerte a galaxisban elkezdi lopkodni a Csillagkapukat, abból a célból, hogy neki jó legyen, a többieknek meg rossz. (Dzséjt jelölése)

Három nap egy esztendő – sarki közért

A Három nap egy esztendő c. Szever Ganszovszkij-könyvben Zsora Buhtyin, aki háromszázszor gyorsabban él másoknál, kirabolja a sarki kisközértet; pénzt és vodkát zsákmányol. (Chelloveck jelölése) ]]>