M. Night Shyamalan keze alól eddig sem kerültek ki hétköznapi munkák. Mostani filmjében az indiai származású rendező egy nimfa és egy házmester találkozását beszéli el. A Lady in the Water keletkezésének körülményeivel, stábjával ismerkedünk most meg egy kicsit közelebbről és, hogy mikor lesz idehaza is látható.


Lady in the Water: Bryce Dallas HowardM. Night Shyamalantól már megszokhattuk, hogy filmjeinél mind a rendezői, mind a forgatókönyvírói teendőket ellátja. A Lady in the Water ilyen tekintetben nem tér el a rendező korábbi munkáitól, az azonban újdonság, hogy a Walt Disney Pictures stúdió, ami eddig a művész valamennyi alkotására áldását adta, megvonta a bizalmat az épp készülő produkciótól.

Shyamalan nem bánkódott sokat, mert a Disney döntése után a Lady in the Water forgatókönyvével a hóna alatt a Warner Brothers ajtaján kopogtatott, akik természetesen tárt karokkal fogadták a jó nevű rendezőt. A forgatás tehát tavaly augusztusban kezdetét vette.

A rajongók minden bizonnyal nagy megelégedéssel fogadják, hogy a Lady in the Water címszereplője az a Bryce Dallas Howard lesz, aki annak idején A faluban (2004) szintén Shyamalan irányítása alatt vakon bebotorkált a közönség szívébe. A huszonöt éves színésznő nem tartozik napjaink legfoglalkoztatottabb sztárjai közé, mégis páratlan tehetségét senki sem kérdőjelezi meg, ideális tehát a kivételes szépségű nimfa szerepére.

Ami a férfi főszereplőt illeti Shyamalan rendező hasonló kritériumokat állított a jelentkezővel szemben. Olyan középkorú színészt keresett, akit már elismertek a szakmában, a néző mégsem azonosította egyik általa alakított karakterrel sem. Így esett a rendező választása Paul Giamattira, aki ugyan sok nagy nevű alkotásban szerepelt már, de mint főszereplő eddig nem igazán tudott bekerülni a köztudatba.

Lady in the Water: Shyamalan és GiamattiPaul Giamatti alakítja tehát Cleveland Heep házmestert, aki szokásos hétköznapi teendői elvégzése közben az otthonául és munkahelyéül szolgáló apartman úszómedencéjében szépséges idegen hölgyre lesz figyelmes, kiről később kiderül, hogy Story névre hallgat és egy nagy veszélyben lévő nimfa. Természetesen, hogy Shyamalan legutóbbi munkáját, A falut fölül tudja múlni, nem csak a színpompás látványvilágot, hanem a film gyönyörű betétdalát is túl kell szárnyalnia. Nos, úgy tűnik, James Newton Howard zeneszerző bátran áll az új kihívások elé, így semmi sem akadályozza meg, hogy a különleges történetet tündökletes hegedűszólók kísérjék.

A Lady in the Water előreláthatóan ez év nyarán kerül majd az amerikai mozikba, így mi csak ősztől kísérhetjük figyelemmel a nimfa és a házmester szerelmének történetét. Kapcsolódó anyagok:
Aki kilépett apja árnyékából – Bryce Dallas Howard
M. Night Shyamalan, a horrormágus

]]>