Március 16-án jelenik meg az Agave könyvek gondozásában Iain M. Banks, A játékmester és az Emlékezz Phelabsra szerzőjének új regénye Fegyver a kézben címmel. A legújabb Kultúra-regény mottója: „A bomba csak akkor él, amikor zuhan.”

{mosgoogle center} Tartalom:

Cheradenine Zakalwe a Rendkívüli Körülmények egyik legtöbbetfoglalkoztatott ügynöke. A Kultúra homályosnak tűnő céljai érdekébenbolygók, naprendszerek sorsát változtatja meg, háborúkat indít, és döntel örökre, az eszközökben pedig soha nem válogat. Aztán eljön az idő,amikor úgy érzi, túl sokszor kellett már a vesztes oldalon harcolnia,és inkább a visszavonulást választja.

Diziet Sma, ez a gyönyörű és titokzatos nő talált rá valamikorZakalwéra, emelte fel az ismeretlenségből, és tette a Kultúramegbecsült katonájává. Most azt a megbízatást kapja, hogy kutassa fel avisszavonult ügynököt, és győzze meg őt, vállaljon el egy utolsó,sorsdöntő bevetést. Azt hiszi, jól ismeri a férfit, de a Zakalwemúltjában rejtőző szörnyű titkokra még ő sincs felkészülve.

A szerzőről:

Iain M. Banks első regénye – The Wasp Factory – akkora kritikai és közönségsikert aratott, hogy a The Independentcímű angol napilap szavazása alapján beválasztották az évszázad 100legjobb könvye közé. Azóta folyamatosan jelennek meg könyvei hol IainM. Banks, hol Iain Banks néven. Regényei számos nyelven láttaknapvilágot, s a filmstúdiók érdeklődését is felkeltették. Jelenleg négykönyvének – Complicity, The Wasp Factory, The Bridge, A játékmester – megfilmesítését kezdték el.

Szerző: Iain M. Banks
Cím: Fegyver a kézben
Borítóár: 2480,- Ft
Terjedelem: 430 oldal Kapcsolódó anyagok:
Kihirdette a közönségszavazás eredményét az Agave
Az Agave könyvek 2006-os kiadványai
Új sorozat az Agavétól és Dick-novellák Kapcsolódó fórumok:
Agave SF fóruma
Philip K. Dick fóruma

]]>