A Delta Vision kiadó a napokban megjelentette Viktoriánus Vámpír sorozatának harmadik kötetét, a Megsebzett királyt (The Wounded King). A regény szerzője Philippe Boulle, fordítója Orosz Kata. A könyvet 1990 forintért lehet kapni a könyvesboltokban.

{mosgoogle center}

Tartalom: Regina Blake végre megtalálja az édesanyját, de lehet, hogy elkésett – talán már egyikük számára sincs menekvés. A Habsburgok uralta, káprázatos Bécsben a tremere boszorkánymesterek cselszövésébe bonyolódnak, és átmeneti szövetségesekre csak két vámpír, Victoria Ash és Beckett személyében lelnek. Londonba való visszatérésük után minden még rosszabbra fordul. A város élőhalott hercege alámerült a téboly mocsarában, és félő, hogy őrületében az egész birodalmat magával rántja. Van-e esélye Reginának a győzelemre – vagy egyáltalán a túlélésre?

Az előző két rész tartalmából

Regina Blake édesanyja különös körülmények között távozik az élők sorából, és a fiatal lány képtelen beletörődni, hogy édesapja nem akar a hátborzongató eset végére járni. Az elbűvölően szép Victoria Ash segítségével – aki állítólag jó barátja volt az elhunytnak – Regina nyomozásba kezd, hogy megtudja az igazat lady Emma Blake családjáról, a Ducheskikről. A lány arra gyanakszik, hogy lady Blake halálát csak megrendezték. A nyomok Londonba vezetnek, ahol Regina kapcsolatba kerül egy titokzatos, csak éjszakánként összegyűlő társasággal. Mielőtt véget érne a társasági idény, Regina megtudja a borzalmas igazságot: az éjszaka népének tagjai élőhalottak, és Victoria, mi több, a saját édesanyja is közéjük tartozik. Lady Blake és az Anton Wellig nevű vérmágus (vagyis a vámpír, aki az asszonyt az élőhalott létre kárhoztatta) a kontinensre szöknek. Regina úgy érzi, nem veszítheti szem elől őket, ezért visszatér Victoria Ashhez, aki időközben pártfogója és szeretője lett az élőhalottak között. Együtt követik lady Blake-et Párizsba, ahol azonban feltartóztatja őket egy rég rendezésre váró ügy, még abból az időből, amikor Victoria újszülött vámpírként járta a Fények városának utcáit. Párizsban el kell szenvedniük egy tébolyult, magát Anatole atyának nevező és szentségtelen tanokat hirdető vámpír rémtetteit is. Eközben lord Blake, Regina édesapja, és Malcolm Seward, a lány vőlegénye is nyomoznak, hogy megtalálják az önfejű Reginát. A két férfi megtud egy s mást (de korántsem mindent) az igazságról, és szövetségre lépnek a szedett-vedett Leopold Társasággal, a jelenkori boszorkányvadászok titkos szervezetével. Seward Párizsba utazik, ahol a boszorkányvadászok segítségével segít kiszabadítani Reginát és Victoriát Anatole atya karmai közül. Találkozásukkor Regina felnyitja Malcolm szemét: a férfi maga is az élőhalottak befolyása alá került egy Taurus Testvériség nevet viselő, katonai klub révén. Regina Malcolm nélkül távozik, és Victoriával együtt végül kiderítik, hogy Wellig és lady Blake Bécsbe utaztak. (Azt nem sejtik, hogy erről lord Blake is tudomást szerzett.) Az Orient expresszen Victoria szembesíti a lányt a szörnyű ténnyel: mivel ismeri a vámpírok titkát, vagy örökös rabszolgaság, vagy az élőhalott lét vár rá. Miután Párizsból való menekülését Reginának köszönheti, miss Ash nem akarja védencét a szolgájává tenni, ezért úgy dönt, hogy élőhalálban részesíti a lányt…

Philippe Boulle: Megsebzett király
Viktoriánus vámpír
3. könyv Eredeti cím: The Wounded King
Fordító: Orosz Kata Kiadó: Delta Vision, 2006
Ár: 1990 Ft
Terjedelem: 424 oldal
]]>