A Szukits kiadó november végén-december elején sorozatosan örvendezteti meg a science-fiction rajongókat régi-új kiadványaival. Az elmúlt napokban két könyv is napvilágot látott: az egyik William Gibson teljes Neurománc univerzuma, a másik Brian Herbert és Kevin J. Anderson regénye, az A corrini csata.

William Gibson teljes Neurománc univerzuma az író három klasszikus regényét (Neurománc, Számláló nullára és Mona Lisa Overdrive) magába foglaló gyűjteményes kötet.

Történet:

"A mátrix egy világ a világon belül, közmegegyezésre épülő hallucináció, melyet minden országban törvényes felhasználók milliárdjai tapasztalnak meg naponta. A cybertérhez kapcsolódó számítógépek tárolóiból származó adatok grafikus megjelenítése. Hihetetlen komplexitás. Az elme nem-terébe nyújtózó fényvonalak, adatgalaxisok és adatcsillagzatok…" Megrázó erejű vízióival és egyedi hangulatú univerzumával William Gibson a közeljövő egy olyan lehetséges változatát vetítette elénk, mely két évtizeddel első regényének kiadása után lassan megvalósulni látszik. A globális számítógépes hálózatok robbanásszerű fejlődése és a multinacionális cégek befolyásának folyamatos növekedése következtében napjainkban hihetőbbnek tűnik ez a jövőkép, mint korábban bármikor.

A Neurománc 1984-es megjelenésével új irányzat született: Gibson bevezetett minket a cyberpunk világába, visszavonhatatlanul megváltoztatva ezzel a science fiction műfaját. Regényével elsőként nyerte el egyszerre a műfaj három legrangosabb elismerését, a Hugo-, a Nebula- és a Philip K. Dick-díjat. A nyitókötetet további két regény követte: a Számláló nullára és a Mona Lisa Overdrive. A három írást most egy kötetben, az első kettőt jelentősen átdolgozott, javított fordításban tárjuk az olvasók elé. William Gibson teljes Neurománc univerzuma
ár: 4 800 Ft
terjedelem: 648 o.
 
A Brian Herbert-féle Dűne sorozatból kinövő Dune legendái trilógia befejező része, a Gépirtó hadjárat folytatása Kevin J. Anderson regénye, A corrini csata. Történet:

Száz év háborúskodás után a gondolkodó gépek még mindig léteznek. Az emberiség szabadságáért küzdők számára csupán egy reménysugár maradt: egy találmány, mely forradalmasítja az űrutazást, és lehetővé teszi Omnius legyőzését egyszer és mindenkorra. A diadalnak azonban emberi ésszel szinte felfoghatatlan ára van. Vajon vállalhatják ezt a katonai vezetők? Vajon felmentheti őket a győzelemért vállalt bűn alól a későbbi korok embere?

Sokféle válasz létezhet. Egy azonban biztos: a Butleri Dzsihad iszonyata egy új korszakot és egy új társadalmi rendet hoz az emberiségre, előkészítve annak az univerzumnak a születését, melyet Frank Herbert álmodott meg klasszikus Dűne-regényeiben. Brian Herbert – Kevin J. Anderson: A Dűne – A corrini csata
ár: 3 500 Ft
terjedelem: 484 o.

Kapcsolódó anyagok:
]]>