SFportal Facebook oldalán feltettünk egy kérdést a több, mint 2800(!!!) fős sci-fi rajongó közösségnek, amire nagyon jó válaszok érkeztek. A kérdés így hangzott:

Nathan Fillion azt nyilatkozta, hogy ha nyerne 300 millió dolcsit, akkor megvenné a Foxtól a Firefly jogait, és ott folytatná a sorozatot, ahol abbahagyták. Ha Te nyernél 300 millió dollárt hogy sci-fi sorozatot csinálhatnál belőle akkor mit folytatnál? Te is a Fireflyt? Megcsinálnád a DS9 nyolcadik évadát? Valamelyik Stargate-et? Ese…tleg a Fringe-et mentenéd meg? Vagy csinálnál egy tök új, tök saját sorozatot?
Alant összesítjük a válaszokat, és új kérdést teszünk fel, amire választ keresünk – maradva a bűvös 300 millió dollárnál. Többen voltak, akik egyetértettek Nathan Fillionnal, és ők is a Firefly-ra, esetleg a sorozat egy, a Serenity mozinál jobb filmes lezárására költenék a dolgot. Sheenard szerint a Firefly-brand egyre kevesebbet ér – nyilván az évek óta tartott halott állapot miatt -, úgyhogy a Fox már egy 50 millió dolláros ajánlattal is jól járna. Ugyanakkor ketten is vannak, akik megelégednének a sorozat egy-egy főszereplőjével: az egyik hölgy rajongó Nathan Filliont venné meg az összegből, míg egy úr Inara Serra-t bérelné ki tartósabb időszakra. Mi csak úgy komolytalanul bedobtuk a Deep Space Nine sorozat plusz egy évadát az ötletek közé, de meglepően sokan támogatják az elképzelést: vagy egy új szezont, vagy kimondottan DS9 mozifilmet követel a nép! Volt olyan trekker is, aki felhívta a figyelmünket arra, hogy létezik 8. évad – igaz, könyv formátumban, mitöbb, a 9. szezont is elkezdték ilyen módon. Maradva a Star Trek univerzumnál, az Enterprise sorozatot is van, aki méltó mozifilmmel zárná le, más pedig a Nemesis után játszódó sötét, űrháborús eposzt forgatna az összegből. Gyakorlatilag mindegyik Stargate sorozathoz érkezett minimum +1 szezon elkészítésére szóló javaslat, de többen már annyival is megelégednének, ha a Stargate Universe egy korrekt lezárást kapna, akár plusz szezon, akár tévéfilm formájában. A Ferengi Latinum Fülcimpa Díj viszont Dzséjtnek jár, ő bizony nem vacakolna egyetlen filmsorozattal, hanem:
Először is, odaadnám a 300 milliót James Cameronnak, hogy csináljon belőle 3 milliárdot az Avatar 2-vel, aztán utána már azt csinálok, amit akarok 😀
Most mondja valaki, hogy nincs igaza. Ő aztán csinálna mindent – Firefly, Trek folytatásokat (Nemesis utáni crossover sorozat), meg persze Stargate is, némi saját fanficet is belerakva. Kellemes fordulata az ötletelésnek, hogy ilyen horribilis pénz birtokában sem feledkeznének meg páran a magyar sci-firől és a magyar filmgyártásról sem: bár az Űrgammák-remake ötlete reméljük, nem komoly szándékot takar, de feldobták Nemere István klasszikus, és szerintünk máig bátran olvasható sorozatát, a Lars, Don, Ariel történetek megfilmesítésének lehetőségét is. Plusz a Szíriusz kapitányt is megfilmesítené valaki. A mai kérdésünk épp emiatt a 300 millió dollár + magyar sci-fi vonalon mozog tovább. Ha tehát lenne ennyi pénz a zsebedben, amit film/sorozat gyártásra kellene költened (najó, 1 millió dollárt meghagynánk Neked, hogy saját célokra fordítsd), akkor: Melyik magyar sci-fi író melyik regényéből / novellájából csinálnál filmet vagy tévésorozatot? A válaszokat itt, vagy a Facebookos bejegyzés alatt várjuk kommentben!]]>