Álomutazás – elérhető áron! c. elbeszélésével Zsoldos Péter díjat nyert, most jelentkezett először regénnyel, a GRIN tehát sok szempontból is meglepetés. Megtudunk egy érdekességet az írás keletkezésével kapcsolatban is. Ezt a történetet Kasztovszky forgatókönyv formájában kezdte el írni, de kés?bb a próza mellett döntött.

 

A hátoldalon csak néhány semmitmondó sor van a történetről. Egymással verseng? fiatal tehetségeket említenek, akik mind szeretnének bekerülni az első földi csillaghajó személyzetébe, illetve azt, hogy az idegeneket talán már nem is kell keresnünk, mert köztünk vannak, sőt már ebbe a programba is “beszivárogtak”. Ez a szóhasználat azonban, fölöttéb megtéveszt?, hiszen szó sincsen ellenséges földönkívüliekről. Határozottan nem egy inváziós jellegű, vagy bármi módon X-aktákba illő sztoriról van szó.

A történet, bár nagyon szimpatikus, nem az a fajta, ami már az elején megragad, magával ránt és aztán nem ereszt. Kell egy kis idő, amíg az olvasó belerázódik, mivel a cselekmény több szálon fut, és a regény elején túl gyakran történik helyszínek és szereplők közötti váltás. Látszott, hogy a leírtak mind összefüggenek, de így tovább tartott annyira belemerülni az olvasásba, hogy a végéig már ne akarjam letenni.

Bővebben Fairylona blogjában]]>