Kétezer éve Bartimaeus még ereje teljébenvolt; csatákban legyõzhetetlen, és barátja a nagy mágusnak, Ptolemaiosznak.Most azonban, földi csapdájában vergõdve, s kitéve gazdája, Nathanielkénye-kedvének, az egykor oly félelmetes dzsinn energiái elapadóban vannak.

1886}

Jonathan Stroud – Ptolemaiosz kapuja, aBartimaeus trilógia utolsó kötete. A trilógia egy mese, bár inkább talán inkább afelnőtteknek szól, semmint a gyerekeknek.

A történet kezdete Londonban van, aholvarázslók élnek és ők irányítják a világot, ők az elit, uralkodó réteg. Avarázslók, szolgákat, igába kényszerített dzsinneket használnak a céljaikeléréséhez, miközben egymással is hatalmi harcokat vívnak. Ebbe a világbacsöppen bele az ifjú Nathaniel, aki egy gyermekkori botlása miatt egy dzsinnelkaröltve küzd az életbenmaradásért, hiszen az egyik legbefolyásosabb londonivarázsló törekvéseinek állnak az útjába. (Aszamarkandi amulett)

A második kötetben Nathaniel már fiatal,erejét próbálgató varázsló. Londonban egyre szaporodnak a rejtélyes bűnesetek,páratlan erejű mágikus eszközök tűnnek el. Puccskísérlet húzódik a háttérben,vagy a mágusokkal szembeni Ellenállás a felelős? Bartimaeusnak és immár államihivatalt betöltő megidézőjének – aki azonban még mindig kamasz éveiben jár –olyan ügyeket kell felgöngyölítenie, amelyek nem csupán átláthatatlanulbonyolultak, de roppant veszélyesek is. (Agólem szeme)

A harmadik részben az ifjú már kész varázsló,aki a kormány egyik minisztere lesz és a szembesülés a való élettel úgy tűnikvégre embert farag belőle és beszáll London (és a világ) megmentésébe, ugyanisa varázsvilágban háború dúl Anglia és Amerika között, a közemberek lázadoznakés egyre többen válnak immunissá a mágiára. Mindezek közben Bartimeus lassan elveszítilegendás erejét, hála a sok teendőnek.

Kiadó: Animus
Terjedelem: 496 oldal
Ára: 2890 Ft-

 

 

]]>