HungaroCon, az idei év legnagyobb sci-fi találkozója, melynek szervezéséből oroszlánrészt vállalt magára az SFportal stábja. Az alábbi képriporttal számolunk be a legfőbb programokról. [caption id="attachment_16895" align="aligncenter" width="1200"]Enji Night cosplay workshopján három szerencsés látogató megtanulhatta, hogyan kell Star Trek egyenruhát varrni. http://facebook.com/EnjiCosplay Fotó: Siklósi Péter Enji Night cosplay workshopján három szerencsés látogató megtanulhatta, hogyan kell Star Trek egyenruhát varrni.
http://facebook.com/EnjiCosplay
Fotó: Siklósi Péter[/caption]   [caption id="attachment_16896" align="aligncenter" width="1200"]1a Olló, ruhaanyag, varrógép és a velük történő ismerkedés Enji Night cosplay workshopján. Hihetetlen, de ezekből Star Trek egyenruha született a nap végére.
http://facebook.com/EnjiCosplay
Fotó: Kasza Magdolna[/caption] [caption id="attachment_16897" align="aligncenter" width="1200"]2 Az EVE Online standján nap közben annyi űrhajó füstölt el, amennyi az endori csatában sem.
Fotó: Kasza Magdolna és Gál József[/caption]   [caption id="attachment_16898" align="aligncenter" width="1200"]Icipici méretben meglátogattak minket az Istencsászár űrgárdistái is - a páncéljukat a látogatóknak kellett kifesteniük. http://wargammers.hu Fotó: Mitev Viktor Icipici méretben meglátogattak minket az Istencsászár űrgárdistái is – a páncéljukat a látogatóknak kellett kifesteniük.
http://wargammers.hu
Fotó: Mitev Viktor[/caption]   [caption id="attachment_16899" align="aligncenter" width="1200"]A Coyplay Charity gárdája várja az ajándékokat, amiket majd karácsonykor adnak át egy budapesti gyermekotthon lakóinak. www.facebook.com/CosplayCharity Fotó: Mitev Viktor A Coyplay Charity gárdája várja az ajándékokat, amiket majd karácsonykor adnak át egy budapesti gyermekotthon lakóinak.
www.facebook.com/CosplayCharity
Fotó: Mitev Viktor[/caption] [caption id="attachment_16900" align="aligncenter" width="1200"]A rendezvényfotósok kedvencei természetesen a remek jelmezekben felvonuló cosplayerek voltak. Fotó: Kasza Magdolna & Gál József A rendezvényfotósok kedvencei természetesen a remek jelmezekben felvonuló cosplayerek voltak.
Fotó: Kasza Magdolna & Gál József[/caption]     [caption id="attachment_16901" align="aligncenter" width="1200"]MaxX, az SFportal főszervezője a rohangálások között azért szakított egy kis időt egy gyors fényképezkedésre a cosplayerekkel. Fotó: Mitev Viktor MaxX, az SFportal főszervezője a rohangálások között azért szakított egy kis időt egy gyors fényképezkedésre a cosplayerekkel.
Fotó: Mitev Viktor[/caption] [caption id="attachment_16902" align="aligncenter" width="1200"]6 Az SFportal könyvesstandjánál egy szuper karácsonyi könyvakció várta a látogatókat.
Fotó: Siklósi Péter[/caption] [caption id="attachment_16918" align="aligncenter" width="1200"]7 A rendezvény területét a galaxis nem kívánatos söpredékétől a Csillagkapu Parancsnokság által küldött osztag biztosította. 
https://www.facebook.com/CsillagkapuCosplayKlub
Fotó: Kasza Magdi[/caption]     [caption id="attachment_16919" align="aligncenter" width="918"]8 A HungaroConra is ellátogatott a Kockaasztal, hogy a legújabb geek híreket kommentálják a legkockábbak.[/caption]     [caption id="attachment_16920" align="aligncenter" width="1200"]Ha Hollywood kifogy az ihletből - ami "néha" megtörténik -, akkor körbenéz a világban, hogy mit érdemes "kölcsönözni" az új sikerfilmekbe. Hogy a japán filmes és animés kultúra mit adott Hollywoodnak, arról Dobay Ádám tartott előadást. http://cabbit.hu Fotó: Kasza Magdolna Ha Hollywood kifogy az ihletből – ami „néha” megtörténik -, akkor körbenéz a világban, hogy mit érdemes „kölcsönözni” az új sikerfilmekbe. Hogy a japán filmes és animés kultúra mit adott Hollywoodnak, arról Dobay Ádám tartott előadást.
http://cabbit.hu
Fotó: Kasza Magdolna[/caption] [caption id="attachment_16921" align="aligncenter" width="1200"]Szélesi Sándor - Anthony Sheenard - író és forgatókönyvíró az írás és forgatókönyvírás különbözőségeiről beszélt. sheenard.sfblogs.net Fotó: Kasza Magdolna Szélesi Sándor – Anthony Sheenard – író és forgatókönyvíró az írás és forgatókönyvírás különbözőségeiről beszélt.
sheenard.sfblogs.net
Fotó: Kasza Magdolna[/caption] [caption id="attachment_16922" align="aligncenter" width="1200"]11 Előadás arról, hogy miért a világ legnépszerűbb sci-fi MMO-ja az EVE Online, és miért érdemes szerezni egy űrhajót, és elhagyni a biztonságot a kalandokért.
http://eve-online.hu
Fotó: Siklósi Péter[/caption] [caption id="attachment_16923" align="aligncenter" width="1200"]A cosplay nem csak a beöltözésről és a remek jelmezekről meg a showműsorról szól - hanem arról is, hogy hogyan segíthetünk ezzel a rászorulóknak. https://www.facebook.com/CosplayCharity Fotó: Mitev Viktor A cosplay nem csak a beöltözésről és a remek jelmezekről meg a showműsorról szól – hanem arról is, hogy hogyan segíthetünk ezzel a rászorulóknak.
https://www.facebook.com/CosplayCharity
Fotó: Mitev Viktor[/caption] [caption id="attachment_16924" align="aligncenter" width="972"]Mióta George Lucas degeszre kereste magát ajándéktárgyakkal, azóta hülyébbnél hülyébb cuccok jönnek ki rendszeresen. NocadLee ebből mutatott egy gyűjteményt. http://nocadlee.sfblogs.net Fotó: Kasza Magdolna & Gál József Mióta George Lucas degeszre kereste magát ajándéktárgyakkal, azóta hülyébbnél hülyébb cuccok jönnek ki rendszeresen. NocadLee ebből mutatott egy gyűjteményt.
http://nocadlee.sfblogs.net
Fotó: Kasza Magdolna & Gál József[/caption]        ]]>