Summit Entertainment megvásárolta a William Kalush Larry Sloman szerzőpáros „The Secret Life of Houdini – The Making of America’s First Superhero” című könyvének megfilmesítési jogát. A 2006-ban megjelent könyv nem a magyar származású szabadulóművész ismert munkásságára fekteti a hangsúlyt, hanem, ahogy a cím is erre utal, a színfalak mögé enged bepillantást.

A szerzők nem kevesebbet állítanak, minthogy Harry Houdini az I. világháború előtt az USA és Nagy-Britannia hírszerzésének is dolgozott. Ezt főként az illuzionista és a Scotland Yardnak, az MI-5-nak és az Egyesült Államok Titkosszolgálatának tisztjei közötti kapcsolatával, a beszélgetéseikről készült dokumentumokkal támasztják alá. Houdini Németország és Oroszország vezetőinek tartott privát előadásai is valójában a színfalak mögötti tevékenységét segítethették.

Szintén új értelmet nyer a könyvben a Spiritualisták és a Weisz Erik néven született művész szembenállása. Houdini gyakran gúnyolta ki a szektát okkult praktikáik és állítólagos túlvilági kapcsolataik miatt. A Kalush – Sloman szerzőpáros szerint ez a viszony olyan mértékben elmérgesedett, hogy közük lehet Houdini halálához is. Ezt támasztja alá az az 1924-ben kelt levél, melyet a Sherlock Holmes könyvek szerzője, a szekta ismert tagja, Sir Arthur Conan Doyle írt. Ebben az állt, hogy Houdini hamarosan mindenért megfizet, és pontosan azt fogja kapni, amit megérdemel.

Az izgalmas történetet a Summit Entertainment egy pörgős thrillerként képzeli el, melyhez már keresik a megfelelő személyt, aki megírhatja a forgatókönyvet. Harry Houdinit a regény alapján egy verekedni sem rest, okos akcióhősnek képzelik el, valahol Indiana Jones és Sherlock Holmes között.

]]>